Težak poraz Jelene Janković u duelu sa Julijom Gerges

Izvor: Blic, 09.Avg.2011, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak poraz Jelene Janković u duelu sa Julijom Gerges

U svom prvom takmičarskom meču od Vimbldona najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković deklasirana je od Nemice Julije Gerges sa 6:1, 6:3 na startu turnira u Torontu.

Teško da je išta uspevalo Jeleni u meču sa 22-godišnjom suparnicom, koja je i sama dugo tražila formu posle slavnog turnira u Londonu. Od Vimbldona je Julija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gerges tri puta nastupala i tri puta doživela poraze, pa se činilo da su netragom nestali oni njeni kvaliteti koji su je pre nešto više od tri meseca omogućili da, uz pobedu nad Karolinom Voznijacki, osvoji turnir u Štutgartu.

Ovoga puta, međutim, Nemica je zaigrala kako i dolikuje igračici koja je 20. na svetu, a njena suparnica iz Srbije svoje prilike nije iskoristila. Imala je Jelena četiri puta brejk loptu, ni jednu od tih šansi nije sprovela u delo, a kazna je u ovom meču počela da stiže vrlo rano.

Cela priča stala je u 71 minut, jer je toliko bilo potrebno da Gerges po prvi put u karijeri pobedi Jankovićevu od koje je na Vimbldonu 2009. izgubila sa 6:4, 7:6(0), a ove godine u Indijan Velsu sa 6:2, 6:4.

Ako je za utehu našoj najbolje rangiranoj teniserki, 14. na svetu trenutno, noć između ponedeljka i utorka uopšte nije bila dobra za nosioce na turniru u Torontu jer su njih četiri, od pet koliko ih je nastupilo, doživele poraze.

Pored Jelene, koja je bila 15. nosilac, poraze su doživele i deveti nosilac Marion Bartoli, koja je izgubila od Kazahstanke Galine Voskobjeve sa 6:3, 6:3, zatim 12. nosilac Svetlana Kuznjecova od Simone Halep sa 4:6, 6:4, 6:3 i Anastasija Pavljučenkova koja je kao 14. nosilac izgubila od Marije Hoze Martinez Sančez sa 3:6, 6:4, 6:1.

Povezane vesti: Bojana igra protiv Dokićeve, Venus odustala pred meč sa Anom Težak žreb za Toronto: Ana na Venus, Jelena protiv Gerges

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelena odmah pala, ostali Srbi danas u akciji

Izvor: Sportske.net, 09.Avg.2011

Težak poraz Jelene Janković protiv Julije Gerges na startu turnira u Torontu. Džej - Džej potpuno van ritma. U utorak startuju ostali, kralj dobio protivnika, prvi meč kao broj 1 Nole će igrati protiv Davidenka.

Nastavak na Sportske.net...

Petrović: Slovence znamo u dušu

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Avg.2011

Reprezentacija Srbije kreće put Slovenije po drugu meč lotu za plasman u baraž za odlazak na završni turnir Prvenstva Evrope 2012. u Poljskoj i Ukrajini.. . Prvu su Orlovi ispustili protiv Italijana u petak uveče na „Marakani“, ali i dalje ključeve sopstvene sudbine drže u svojim rukama i...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.