Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Japanu startovala proizvodnja nove generacije Mazde CX-5

Skoro dvije nedjelje nakon zvanične promocije na sajmu automobila u Los Anđelesu, Mazda je u fabrici u Hirošimi startovala sa serijskom proizvodnjom nove generacije crossovera CX-5 (stari model je inače prodat u više od 1,5 miliona primeraka širom svijeta).

Novi CX-5 će na tržištu Japana biti dostupan od februara sledeće godine, dok će evropskim kupcima biti na raspolaganju kasnije tokom 2017.

Što se izgleda tiče, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Mazda je i na novom CX-5 primenila dizajnerske smjernice sa modela CX-9 i CX-4, dok se u značajno modifikovanoj unutrašnjosti ističe infotainment sistem. Najavljeni su i brojni sistemi asistencije vozaču, a kod top varijante i Nappa kožni enterijer.

I novi CX-5 je dobio Mazdin novi sistem G-Vectoring Control (GVC) koji ograničava raspodelu obrtnog momenta i obezbjeđuje najbolje prijanjanje na točkovima kojima je to potrebno.

 (Auto.blog.rs)
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.