Počela proizvodnja nove Mazde CX-5

Izvor: B92, 29.Nov.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela proizvodnja nove Mazde CX-5

Druga generacija modela CX-5 imala je svetsku premijeru polovinom novembra, na sajmu automobila u Los Anđelesu, a dve nedelje kasnije u Hirošimi je zvanično počela proizvodnja ovog vozila.

Iako je Mazda ostala dosledna filozofiji Kodo dizajna i Skyactiv tehnologiji, zahvaljujući čemu je prva generacija iz 2011. imala dosta uspeha (broj od milion prodatih jedinica premašen je još u aprilu 2015, a zaključno sa oktobrom 2016. isporučeno je 1,57 miliona primeraka), novi model >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je stilski unapređen, kako spolja, tako i u unutrašnjosti vozila.

Mazda CX-5 za 2017. prvo će se pojaviti na domaćem, japanskom tržištu, u februaru naredne godine.

Odlazeći model, koji je najtraženiji automobil Mazde u Evropi, na Stari kontinent stiže nešto kasnije tokom 2017, a datum početka prodaje i cene biće poznate naknadno.

Saznajte više o novoj Mazdi CX-5.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Japanu startovala proizvodnja nove generacije Mazde CX-5

Izvor: AutoBlog, 29.Nov.2016

Skoro dve nedelje nakon zvanične promocije na sajmu automobila u Los Anđelesu, Mazda je u fabrici u Hirošimi startovala sa serijskom proizvodnjom nove generacije crossovera CX-5 (stari model je inače prodat u više od 1,5 miliona primeraka širom sveta). Novi CX-5 će na tržištu Japana biti dostupan...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.