Izvor: RTS, 03.Mar.2021, 12:13

Selektor rukometašica Obradović: Uradićemo sve da izborimo plasman u Tokio

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović optimista je pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji će se od 19. do 21. marta održati u mađarskom Đeru.
Rukometašice su spremne za ono što ih očekuje u duelima sa selekcijama Rusije, domaćina i Kazahstana, a dve najbolje izboriće plasman na Olimpijske Igre u Tokiju, što bi bilo prvo učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpkinja na najvećoj svetskoj sportskoj smotri od Seula 1988. godine.

"Pratim sve zajedno sa svojim stručnim štabom Maksićem i Đukićem, pratimo i protivnice. Dragana Cvijić počinje da igra, Kaća Krpež dobija veću minutažu u Rostovu posle preležane korone, sve ostalo je okej. Ostaju dva vikenda da sve protekne kako treba, bez problema i da se okupimo", rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.
Na spisku selektora Obradovića nalaze se 24 reprezentativke, među njima Andrea Lekić i Marija Obradović, koje su još uvek u fazi oporavka od povrede.
"Noja praksa je da sve devojke koje su reprezentativke i mogu da dođu, da podrže, da budu deo toga. I protiv Poljske u baražu za SP 2019 bilo je 4-5 devojaka na tribinama. One ne mogu da igraju, ali su deo reprezentacije. Vodimo računa o njima, ne samo kada su na terenu, već i kada su povređene. Svojim prisustvom mogu da nam pomognu, a mi njima da ublažimo te probleme sa kojima su suočene".
Raspored na turniru ne ide na ruku, u manje od 24 sata rukometašice će prvo igrati protiv Rusija, a nakon toga je rival Mađarska.
"To je ono s čim smo se već suočavali, da nemamo ni 24 sata između dve jake utakmice. Raspored je jako nepovoljan, najgori mogući. Međutim, ne možemo da biramo, ne možemo da promenimo ništa, moramo da igramo najbolje što možemo. Svi znamo šta nam znače te tri utakmice, to je odlazak na najveću sportsku smotru. Uradićemo sve da odigramo tako da ne ostane ono "E mogli smo" iza nas. Ovo je ta šansa, ubeđen sam da će devojke da daju sve od sebe da budemo uspešni", kaže Obradović.
Ruskinje i Mađarice su iskoristile priliku i da se okupljaju u periodu od decembarskog EURO 2020, s obzirom da reprezentativke igraju u domaćem prvenstvu.
"To je problem koji sam više puta spominjao, u fudbalu svi kreću pripreme u isto vreme, ako je prvi maj, onda ne može da se krene 29. aprila. Svi imaju isti tretman. Ruskinje, koje sve igraju u domaćem prvenstvu, imale su okupljanje od 18. do 22. februara, zaustavljeno je domaće prvenstvo. Vratio se Trefilov u stručni štab, neće sedeti na klupi, ali će biti tu", ističe Obradović i dodaje:
"On je jaka trenerska karika koja je potrebna tim devojkama i stručnom štabu. Suvišno je pričati o Ruskinjama, olimpijske šampionke, zna se koliko su zajedno, još pre Rija. Preozbiljna reprezentacija koja neće propustiti priliku da se plasira, kao i mi, kao i Mađarska. Gro devojaka je iz Ferencvaroša, dosta dobra reprezentacija, vodi ih njihov klupski trener Gabor Elek. Znamo se iz Koreje kada smo ih savladali i iz Danske sa EP, kada smo bili u nepovoljnoj situaciji. Samo da devojke budu zdrave, da nemamo problema sa povredama i kovid 19. Za uspeh je potrebno i da vas malo sreća posluži", zasključio je Obradović.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.