Kraj uspešne karijere: Pedrosa napušta Moto GP!

Izvor: BKTV News, 12.Jul.2018, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj uspešne karijere: Pedrosa napušta Moto GP!

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, na današnjoj konferenciji za štampu pred Veliku nagradu Nemačke, objavio je da se povlači iz šampionata po završetku sezone.

Španac (32) vozio je za japansku ekipu tokom cele svoje karijere u kraljevskoj klasi, a boje giganta branio je i u mlađim danima kroz niže kategorije moto sporta. Ipak, iako jedan od najboljih vozača u šampionatu, tri puta je bio vicešampion Sveta, što se ispostavilo kao njegov krajnji domet. Pedrosa je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tri sezone zaredom, od 2003. do 2005. godine, osvajao titule, jednu u klasi do 125 kubika, dok je dva puta je bio najuspešniji na motoru od 250.

Potez Honde da umesto svog dugogodišnjeg člana, za sledeću godinu potpiše ugovor sa njegovim velikim rivalom, Horheom Lorencom, samo je olakšao odluku iskusnom motociklisti.

„Sledeće godine se neću takmičiti u svetskom šampionatu, završiću karijeru u kraljevskoj klasi ove sezone. To je odluka o kojoj sam dugo razmišljao i teško sam je doneo jer je ovo sport koji volim, uprkos tome što sam imao dobre ponude da nastavim da se trkam. Osećam da ne doživljavam takmičenje istim intenzitetom kao ranije i imam druge prioritete u životu“, rekao je Pedrosa u obraćanju medijima.

WHAT A CAREER ?

You can't argue with those numbers and there's still time to add to them! ?#ThankYouDani pic.twitter.com/HQKsJxKQPp

— MotoGP™??? (@MotoGP) 12. јул 2018.

„Želeo bih da iskažem koliko sam imao sreće da iskusim ovo iskustvo i sve prilike u životu, bilo je neverovatno trkati se za toliko važan tim, pred tolikim brojem navijača. Postigao sam mnogo više nego što sam očekivao i ponosan sam na sve što sam uradio u ovom sportu. Ispunio sam svoj san time što sam postao motociklista, a to nisam očekivao kada sam kao klinac na televiziji gledao trke Svetskog šampionata“, zaključio je popularni broj 26.

Dani Pedrosa trijumfovao je 54 puta u svim kategorijama, a čak 153 puta se našao na pobedničkom postolju, dok je u najjačem šampionatu ostvario 31 pobedu, uz 112 izlazaka na podijum.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.