Jaguar Land Rover obustavlja proizvodnju na dva tjedna zbog pada prodaje

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Okt.2018, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaguar Land Rover obustavlja proizvodnju na dva tjedna zbog pada prodaje

LONDON - Britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover (JLR) objavio je da će obustaviti proizvodnju u pogonu u Solihullu na dva tjedna zbog slabe prodaje na međunarodnim tržištima.

Cilj je dvotjedne obustave proizvodnje u pogonu u blizini Birminghama "prilagoditi ponudu kako bi odražavala fluktuiranje potražnje na globalnoj razini", navodi se u priopćenju objavljenom u ponedjeljak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
Vlasnik je Jaguara Tata Group čije je sjedište u Indiji.

Svih devet tisuća radnika tvornice u Solihullu dobit će plaću u razdoblju suspenzije koja neće utjecati na postojeće narudžbe klijenata, dodaje se.

Iz sindikata Unite, koji predstavlja mnoge radnike Jaguara, navode da je odluka donesena zato što je "budućnost britanske automobilske industrije pogodila trostruka nevolja - neizvjesnost vezana za Brexit, pometnja u vladi vezano za dizelaše i mlaka podrška ministara električnim automobilima"

"Vijest o zatvaranju duboko će uznemiriti radnike JRL-a i njihove kolege u lancu nabave", istaknuo je Howard Beckett iz sindikata Unite.

Objava o obustavi proizvodnje nadovezala se na uvođenje trodnevnog radnog tjedna za dvije tisuće zaposlenih u drugoj Jaguarovoj tvornici i na travanjsku objavu otpuštanja tisuću radnika u regiji West Midlands.

Iz Jaguara su izvijestili da su u rujnu prodali ukupno 57.114 automobila, 12,3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Pritom je prodaja u Kini pala 46 posto "zbog kontinuirane neizvjesnosti na tržištu proizišle iz promjene uvoznih carina i trgovinskih napetosti koje su zakočile potražnju".

"Kao kompanija, i dalje se suočavamo s izazovim uvjetima na pojedinim našim ključnim tržištima", naglašava komercijalni direktor Felix Brautigam.
Pogledaj vesti o: Jaguar,   Rover

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jaguar Land Rover obustavlja proizvodnju zbog Kine

Izvor: B92, 09.Okt.2018

Jaguar Land Rover obustaviće rad u proizvodnom pogonu u Velikoj Britaniji zbog pada prodaje u Kini...Usled trgovinskog rata između Kine i SAD, a zbog porasta uvoznih dažbina, Jaguar Land Rover je zabeležio pad prodaje od čak 50% na najvećem tržištu automobile...Stoga su u kompaniji odlučili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.