JS neće glasati za deklaraciju o Srebrenici

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 28.Mar.2010, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JS neće glasati za deklaraciju o Srebrenici

JAGODINA - Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je da poslanici te stranke u srpskom parlamentu neće glasati za predloženu deklaraciju o Srebrenici, "zato što se u njoj ne osuđuju svi zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije, već samo u Srebrenici".

- Ukoliko istoga dana na sednici Skupštine Srbije ne vidimo i drugu deklaraciju u kojoj će se jasno deklarisati da se osuđuju svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zločini koji su vršeni na prostoru bivše Jugoslavije, nećemo glasati za predlog deklaracije o Srebrenici, koji će u utorak biti na dnevnom redu - rekao je Marković, koji je i narodni poslanik i gradonačelnik Jagodine.

Marković je istakao da "JS nije potpisnik zakazivanja sednice Skupštine Srbije sa tačkom dnevnog reda o Rezoluciji o Srebrenici niti je među 114 poslanika koji su podneli predlog".

JS je u koaliciji sa SPS i PUPS, koja je u vladi Srbije.

Od subote je u Skupštine Srbije u proceduri predlog Deklaracije o osudi zločina u Srebrenici koju je podnelo 114 poslanika vladajuće većine.

U Predlogu Deklaracije piše da Narodna skupština Srbije najoštrije osuđuje zločin nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice koji je u julu 1995. izvršen kako je to utvrđeno presudom Međunarodnog suda pravde (MSP) i očekuje da druge države bivše Jugoslavije na isti način osude i zločine počinjene nad Srbima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.