Živković: Najbolji su novi izbori

Izvor: B92, 29.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Najbolji su novi izbori

Beograd -- Bivši premijer Srbije Zoran Živković smatra da kakva god vlada bude formirana, neće trajati duže od godinu dana, pa je za Srbiju najbolje da dođe do novih izbora.

"Očekujem da će da se desi na sledećim izborima to da deo konzervativnog biračkog tela, suočen sa svojim razočaranjem u Koštunicu, za koga su mislili da je bar malo proevropljanin, da prestanu za njega da glasaju nego da pređu na stranu Demokratske stranke", rekao je Živković.

On očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da "neki mlađi ljudi koji su glasali za SPS, shvate da je budućnost u Evropi i da ipak promene stranu",

Živković smatra da je trenutna pozicija SPS-a, koji bira koaliciju kojoj će se prikloniti, posledica slučajnosti jer, prema njegovim rečima, oni nemaju demokratski kapacitet koji bi Srbiji pomogao da brže uđe u Evropu.

On je rekao da u Demokratskoj stranci, dok je na njenom čelu bio Zoran Đinđić, nikada nije postojala "tako glupa ideja kao što je formiranje vlade sa Socijalističkom partijom Srbije".

Živković, koji je bio jedan od najbližih Đinđićevih saradnika, upitao je da li je moguće zamisliti da je Đinđić 1993. godine, tokom rata i najveće stope inflacije, razmišljao o ulasku u vladu sa SPS-om Slobodana Miloševića.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.