Živković: Izbori prilika da se zaustavi propadanje

Izvor: Blic, 08.Feb.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Izbori prilika da se zaustavi propadanje

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je večeras u Subotici da su predstojeći parlamentarni izbori prilika da građani zaustave dalje propadanje Srbije.

Živković je rekao da je sadašnja vlada došla sa velikim obećanjima i velikim očekivanjem jednog dela građana, koji su dobili nove dugove, i da smo "dobili s jedne strane rešenje pitanja Kosova Briselskim sporazumom i početak pregovora sa EU, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali sa druge strane potpuni prestanak investicija i nastavak partijske države".

On je novinarima pred osnivačku Skupštinu Gradskog odbora ove stranke u Subotici rekao da se "postavljaju temelji formiranja vlasti jednog čoveka koji zna sve da reši u Srbiji" te da su to sve razlozi zbog čega građani treba da izađu na izbore 16. marta i dobro razmisle šta im političari obećavaju, šta su uradili i budu svesni da glasanjem ne određuju budućnost političara, nego svoju ličnu.

Živković je ocenio da ljudi iz Nove stranke “nemaju čega da se stide”, jer je u ovoj stranci, po njegovim rečima, najviše onih koji su po prvi put u politici.

“Očekujem da mi ostvarimo dobar rezultat, a to će biti mereno time što ćemo biti jedna od dve najveće poslaničke grupe u srpskom parlamentu i da sa te pozicije možemo da utičemo, bilo s pozicije vlasti ili ozbiljne opozicije na dalja dešavanja u našoj državi”, rekao je Živković.

Osvrnuvši se na odluku Borisa Tadića da napusti DS, Živković je to ocenio kao "izdaju" i dodao: “"Odlazak bivšeg predsednika države i bivšeg predsednika te stranke u tom trenutku, dan po raspisivanju izbora, to nije odlazak iz stranke, to je izdaja”".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Subotica,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.