Vulin: Referendum ne, izbori su pravo rešenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Referendum ne, izbori su pravo rešenje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je apsolutno za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

To, kako je objasnio, nije posledica njegovih razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, već njegovo mišljenje.

"Ovo je moje mišljenje i nije posledica konsultacija sa Vučićem, ja stojim iza njega, a onaj koji ima podršku 54 odsto građana i 136 poslanika i koji je najvažnija politička figura >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ima pravo da njegova bude zadnja", rekao je Vulin novinarima u republičkom parlamentu.

Vulin je istakao da predsednik države Tomislav Nikolić ima pravo da govori o izborima, ali da će konačnu odluku o tome, u skladu sa zakonom, doneti onaj koji ima najviše poslanika u parlamentu i svakako najveći politički autoritet, a to je Vučić.

Vulin je dodao da nema ni najmanju sumnju da predsednik države podržava politiku Vučića.

Vulin je poručio da je odavno za izbore, kao i da su nedoumice oko poglavlja 35 jedan od vrlo važnih motiva zašto ih treba raspisati.

"Ako neko misli da u Srbiji postoji političar koji može da dođe na vlast i prizna Kosovo, evo izvanredne prilike da se to pokaže, ali to je poruka našim evropskim partnerima i čitavoj međunarodnoj zajednici da će Srbi odlučivati o tome ko ih vodi i koja politika će ih voditi, nema potrebe da idemo na referendum, izbori su pravo rešenje, istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, izbori nikada nisu odgovor na jedno pitanje i nisu ni odgovor na pitanje - poglavlje 35 da ili ne, već su odgovor na celinu politike koju vodi Vučić i koalicija koja ga podržava i onih koji su protiv takve politike i njega lično.

"To je pitanje da li podržavate politiku ili ne. Ne može se svesti Srbija na jedno pitanje i jedno poglavlje, istakao je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Referendum ili izbori?

Izvor: B92, 13.Okt.2015

Sve češće se kao etapa u odnosima Beograda i Prištine, ali i EU, pominje mogućnost da i građani daju svoj stav. B92 istražuje - da li je referendum rešenje?..Iako se referendum o Kosovu u Srbiji pominje veoma često, do sada se samo spekulisalo da će ga biti. Ako ga bude, to ne bi bilo prvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.