Vučić čestitao Džonsonu pobedu na izborima

Izvor: RTS, 13.Dec.2019, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao Džonsonu pobedu na izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je britanskom premijeru Borisu Džonsonu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima.
"Poštovani prijatelju, dragi Borise, ponovo se pokazalo da su samo snažnim liderima, sa čvrstom voljom da ne posustanu u vremenima izazova, birači odani i u teškim trenucima. Uveren sam da će izborna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobeda da Vas inspiriše da se svojim bogatim političkim iskustvom, a uz neiscrpnu energiju i jasnu viziju, još odlučnije suočite sa preprekama pred Velikom Britanijom i povedete britansko društvo stabilnim putem napretka", ističe se u čestitki predsednika Vučića.

Srbija, kako je napomenuo, želi da sa Velikom Britanijom uspostavi strateški važne odnose.
"Pred nama je zajednički cilj da srpsko-britanske odnose uzdignemo na nivo istinskog partnerstva, kakvi nikada nisu bili, a kakvi bi trebalo da budu", navodi se u čestitki predsednika Srbije.
Nada se zato, i veruje, da će ponovo imati priliku da ugosti Džonsona u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio Srbiju posle četrdeset godina.
"Vašom posetom biste potvrdili da je želja za snažnijim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana. U Srbiji ćete uvek da imate pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan", kaže se u čestitki predsednika Vučića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"DRAGI BORISE" Vučić čestitao Džonsonu pobedu na vanrednim izborima u Britaniji

Izvor: Blic, 13.Dec.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas britanskom premijeru Borisu Džonsonu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.