Vlasi: Ne zanimaju nas srpski izbori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2012, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasi: Ne zanimaju nas srpski izbori

NOVI SAD -

Kosovo nije zainteresovano za to ko će pobediti na izborima u Srbiji, niti očekuje da će se politika Beograda prema Prištini promeniti, ko god da na izborima pobedi, izjavio kosovski politički analitičar Azem Vlasi.

Ne vredi nam da se sekiramo zbog ovakvog ili onakvog izbornog rezultata u susedstvu. Srbija neka izabere vlast kakvu zaslužuje, a mi ćemo gledati svoja posla”, rekao je Vlasi za novosadski Dnevnik.

Vlasi je dodao da je javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Kosovu pre četiri godine mislila da će biti drugačije, kada je na izborima u Srbiji pobedila opcija koja se zaklinjala u Evropsku uniju, a onda se pokazalo da ona "u mnogo čemu nastavlja Miloševićevu politiku".

Vlasi je ocenio da će i u samoj Srbiji kosovska tema u aktuelnoj izbornoj kampanji imati mnogo manji uticaj na birače nego što je to ranijih godina bio slučaj, jer se "na toj temi više ne dobijaju glasovi".

“Većina građana Srbije u svojoj percepciji kosovskog pitanja ide, naime, ispred političara, svesni su da je Kosovo krenulo svojim putem, da je nezavisno i da su priče o nekakvom očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta - prazne", ocenio je Vlasi.

On nije isključio mogućnost sporadičnih ekscesa na Kosovu, a kao primer takvog incidenta naveo je slučaj kada su pripadnici srpske Žandarmerije uhapsili pripadnike Kososvske policije.

Vlasi je taj događaj nazvao "kidnapovanjem dva kosovska policajca", koje je naredio ministar srpske policije i lider SPS Ivica Dačić.

Prema Vlasijem rečima, ti policajci su "u dogovoru s KFOR patrolirali u pograničnoj zoni, i to sa kosovske strane, kako bi sprečavali šverc", preneo je KiM radio.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.