Više od 300 nepravilnosti na izborima u Bugarskoj

Izvor: Blic, 13.Maj.2013, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 300 nepravilnosti na izborima u Bugarskoj

Na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Bugarskoj, na kojima, prema preliminarnim rezultatima, vodi konzervativna partija GERB bivšeg premijera Bojka Borisova, zabeleženo je više od 300 nepravilnosti. Vodu: Bojko Borisov

Među nepravilnostima je bilo podmićivanja birača da glasaju za određenog kandidata, organizovanja grupe sa ciljem kršenja političkih prava građana, kupovine i prodaje glasova, prenosi BTA.

Rezultati, koje je objavila centralna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izborna komisija posle 69,1 odsto prebrojanih glasova, pokazuju da GERB vodi sa 30,71 odsto glasova. Na drugom mestu su opozicioni socijalisti sa 27,02 odsto.

U parlament sa 240 poslaničkih mesta ušle su još samo dve stranke - turska manjinska partija Pokret za prava i slobode sa osvojenih 10,59 odsto i ultranacionalistička Ataka sa 7,38 odsto glasova.

Konzervativci će sada pokušati da formiraju vladu, ali verovatno će biti izolovani nakon što je Ataka sinoć isključila mogućnost da uđe u njihov kabinet, navodi AFP.

Ako konzervativci ne uspeju da formiraju vladu, mandat će dobiti socijalisti koji su već rekli da su spremni da traže široki konsenzus za antikrizni kabinet sastavljen od tehnokrata na čijem čelu bi mogao biti bivši ministar finansija Plamen Orešarski.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izbori na Filipinima: Liberali vode

Izvor: B92, 14.Maj.2013, 11:45

Manila -- Prema prvim preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora na Filipinima, Liberalna partija predsednika Beninja Akina vodi u trci za nacionalni Kongres...Preliminarni rezultati govore da trenutno devet kandidata partije predsednika Akina vodi na izborima za Kongres i lokalnu samoupravu...Za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.