VUČIĆ O IZBORIMA: Sve ide ka tome da budu 17. decembra

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2023, 00:14

VUČIĆ O IZBORIMA: Sve ide ka tome da budu 17. decembra

Vučić je rekao da ne želi da komentariše sve te "baba Vange", koje inače sve promaše kada daju prognoze, od toga kada će da budu izbori i kakvi će biti rezultati izbora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da sve ide ka tome da vanredni parlamentarni i lokalni izbori budu održani 17. decembra.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je, na pitanje u emisiji Ćirilica na TV Hepi koliko je ostalo do vanrednih izbora i da li ostaje datum 17. decembar, rekao da nije brojao dane, ali da je ostalo i više nego što je potrebno za bilo kakvu kampanju.

- Nisam ja taj koji određuje, ja određujem za jedne izbore ako se ne varam, ali mislim da ide sve u tom smeru - naveo je Vučić.

Na pitanje kako komentariše izjave predstavnika opozicije da će on održavanje izbora da razvuče do maja, Vučić je rekao da ne želi da komentariše sve te "baba Vange", koje inače sve promaše kada daju prognoze, od toga kada će da budu izbori i kakvi će biti rezultati izbora.

- Ako pogledate istraživanja Vukadinovića, oni imaju čistu većinu u Srbiji, u Beogradu čak 30 ili 40 odsto više nego što imamo mi, tako da je za očekivati njihovu pobedu, a da li će do te pobede doći, to ćemo da vidimo - rekao je Vučić.

- Oni koji misle drugačije, pokušaće da objasne šta se u zemlji događalo i šta je to što mislimo da će da se zbiva i ja verujem da sa nekom novom energijom, postoji šansa da ti izbori budu napravljeni na način da ne budu jednostavna i laka pobeda za bivši režim, kao što oni koji su upravljali ovom zemljom u ovom trenutku misle da će lako da pobede - dodao je predsednik.

Napominje da više nije na čelu SNS, ali da je njen član i da voli SNS. On je naglasio da misli da SNS ima veoma dobrog predsednika Miloša Vučevića.

- Mi radimo kao tim i za zemlju i ideju za koju se borimo. Ideje nas vezuju i to je ono što oni ne mogu da razumeju, a oni misle da se neko plaši groblja, zatvora i progona. Prošli smo mi kroz to, ja sam mnogo više vremena proveo u opoziciji nego na vlasti. Ne mogu ničim da nas uplaše - istakao je Vučić. Poručio je da će zato SNS da se bori.

- Da se borimo sa pristojnim ljudima. Ima mnogo problema, trebalo je sad 21. da idemo sa promocijom Pokreta, ali kako je ovo krenulo, oduzme 15 dana, onda ide skup u Granadi, gde će biti mnogo teško. Onda idete u Kinu, gde morate ogromnu energiju da uložite", naveo je Vučić. Kazao je da opozicija kaže kako se on ponovo sprema da sprovede uobičajenu prevaru tako što će dati svoje ime listama SNS. Zapitao je u čemu je tu prevara i zašto oni ne daju svojim listama, na primer, ime Dragan Đilas.

- Što bi to bila prevara, to je najčistije nešto, jer se zna da će ti ljudi da zastupaju tu politiku - zapitao je Vučić. Dodao je da nema govora ni o kakvoj prevari, već da to samo govori o očaju opozicije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"SVE IDE KA TOME" Datum izbora još nije poznat, ali je Vučić već drugi put pomenuo ovaj termin kao mogući

Izvor: Blic, 03.Okt.2023

Da li će, i kada, biti održani vanredni parlamentarni, lokalni i beogradski izbori i dalje je nepoznanica, ali sve više stvari sugeriše da bi to moglo da se desi do kraja godine. Štaviše, pomenut je i datum, 17. decembar još pre nekoliko dana, da bi ga ponovo sinoć pomenuo i predsednik Srbije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.