U ponoć počinje predizborna tišina

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jun.2020, 19:11

U ponoć počinje predizborna tišina

Svoj program ili poruku političke stranke i grupe građana glasačima će moći da saopšte do ponoći, kada u Srbiji počinje izborna tišina. Ona će trajati do 21. juna u 20 sati, kada budu zatvorena izborna mesta, a građani koji izlaze na glasanje treba da dođu sa važećom ličnom kartom ili pasošem, a zbog epidemije virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << korona, nošenje zaštitnih maski je obavezno.

Tokom izborne tišine zabranjena je izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene rezultata glasanja. Prema odredbama Zakona o izboru narodnih poslanika, svaki birač glasa lično, glasanje je tajno, a na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta, zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Biračka mesta otvaraju u 7 a zatvaraju u 20 sati i u ovom periodu moraju biti neprekidno otvoreni, a biračima koji su se zatekli na biračkom mestu u trenutku njegovog zatvaranja biće omogućeno da glasaju. Zbog epidemije virusa korona nošenje zaštitnih maski je obavezno, a ukoliko građani dođu bez nje, na svim biračkim mestima biće im dostupne - navodi se u propisima o izborima.

Birači koji nisu dobili poziv imaju pravo da izađu na birališta, a sa sobom moraju da imaju važeću ličnu kartu ili pasoš, a pripadnici Vojske Srbije vojnu legitimaciju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.