Izvor: Vostok.rs, 31.Okt.2011, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kirgiziji završeni predsednički izbori

31.10.2011. -

U Kirgiziji, u nedelju, u 19:00 časova po lokalnom vremenu, završeni su predsednički izbori. Obzirom da prema zakonodavstu Kirgizije, ne postoji norma o minimalnoj stopi odziva birača, izbori se smatraju validnim pri bilo kakvoj aktivnosti birača. Prema poslednjim podacima, na izbore je izašla polovina od 3 miliona registrovanih birača. Pobednik će biti onaj, ko osvoji 50% glasova. Za mesto predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << države, u Kirgiziji se kandidovalo 16 osoba. Lokalni eksperti smatraju da je favorit trenutni premijer republike Alzambek Atambaev. Prema navodina MUP i posmatrača, izbori su prošli bez incidenata.

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Atambajev faktički pobedio na predsedničkim izborima u Kirgiziji

Izvor: Vostok.rs, 31.Okt.2011

31.10.2011. -..Premijer Kirgizije Almazbek Atambajev je faktički pobedio na izborima za predsednika zemlje. Posle prebrojavanja 95% glasova CIK republike je objavio da je za premijera dalo svoj glas 63% birača. Šef CIK Tujgunali Abdraimov je rekao da drugog kruga izbora neće biti...Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.