U Italiji počeli regionalni izbori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2010, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Italiji počeli regionalni izbori

RIM - U 13 od ukupno 20 regiona u Italiji, u četiri provincije i 462 opštine jutros su u Italiji počeli regionalni izbori, koji će trajati dva dana, a preliminarni rezultati očekuju se u ponedeljak uveče.

Smatra se da će ovi izbori, na kojima glasa oko 41 milion Italijana, biti test popularnosti premijera Silvija Berluskonija, koja je opala zbog sve veće stope nezaposlenosti, korupcionaškog skandala u koji je umešan i istrage o njegovom navodnom pokušaju da utiče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na uređivačku politiku televizije, javile su agencije.

Poraz konzervativne partije premijera Silvija Berluskonija Forca Italija (Napred Italijo) eventualno bi mogao dovesti do promene sastava vlade, ali očekuje se da će ona zadržati vlast u dva regiona i možda osvojiti vlast u još dva regiona koja se sada nalaze pod kontrolom levog centra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Italiji počeli regionalni izbori

Izvor: Blic, 28.Mar.2010

Silviju Berluskoniju, premijeru Italije i medijskom magnatu, ankete su predvidele poraz na dvodnevnim lokalnim izborima koji su juče počeli u 13 od ukupno 20 italijanskih regiona. Međutim, kako stručnjaci Berluskoniju još od 1994. godine, kada je ušao u italijansku politiku, predviđaju brzi odlazak...

Nastavak na Blic...

Značajan test za Silvija Berluskonija

Izvor: Danas, 28.Mar.2010

U 13 od ukupno 20 regiona u Italiji, u četiri provincije i 462 opštine juče su održani regionalni izbori, koji se smatraju najvećim testom popularnosti premijera Silvija Berluskonija u protekle dve godine, od kada je treći put stupio na tu funkciju. Popularnost predsednika vlade u Rimu opala je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.