Izvor: Blic, 29.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Izbori odlučujući za ulazak Srbije u EU 2012.

Nosilac izborne liste „Za evropsku Srbiju” i predsednik Republike Boris Tadić izjavio je da predstojeći vanredni parlamentarni izbori mogu Srbiju uvesti u Evropsku uniju (EU), budući da je 2012. godina ostvarljiv termin za prijem Srbije u punopravno članstvo.



„Ovaj izborni ciklus i mandat predstojeće vlade su odlučujući u tom smislu. Ako 2012. Srbija i ne uđe u EU, ono što u reformskom smislu može da se uradi u naredne četiri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biće svakako odlučujuće, jer nije ideja samo da Srbija uđe u EU, već da naše društvo liči na evropsko društvo”, rekao je Tadić novinarima.

Tadić je u centru Beograda, u okviru prvog dana predizborne kampanje liste čiji je nosilac, potpisao svečanu izjavu pod naslovom „Hoću u Evropu”.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DS: Izbori mogu dovesti Srbiju u EU

Izvor: B92, 29.Mar.2008

Beograd -- Boris Tadić je izjavio da su predstojeći izbori 11. maja izuzetno važni jer mogu Srbiju da dovedu do konačnog članstva u EU... Predsednik Demokratske stranke je prisustvovao zvaničnom početku kampanje liste "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu gde je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.