Tači: O izborima se ne odlučuje u Briselu

Izvor: Press, 08.Sep.2013, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: O izborima se ne odlučuje u Briselu

"O svemu što se tiče izbora odlučivaće se u Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini, a ne u Briselu", rekao je Tači novinarima ulazeći u zgradu Evropske službe za spoljne poslove, čime je direktno demantovao tvrdnju portparolke visoke predstavnice Maje Kocijančič, koja je nešto ranije danas rekla novinarima da su novembarski izbori na kosovu centralna tema večerašnje runde dijaloga.
"Nama je veoma važno da ti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izbori budu dobro pripremljeni", istakla je Kocijančič uoči dijaloga, koji je počeo nešto posle pet sati razgovorom šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton sa predsednikom vlade Srbije Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem.
Inače, glavni nerešen problem u vezi sa izborima je naziv jedinstvene srpske liste - Srbija - koji prištinska strana ne želi da prihvati, a kad je reč o ostalim otvorenim pitanjima - struji i telekomunikacijama - kosovski premijer je izjavio da večeras očekuje napredak.
"Sa naše strane i sa strane EU je sve dogovoreno, tako da je ostalo da Srbija ispuni svoje obaveze", rekao je Tači.
Današnja, šesnaesta runda dijaloga Beograda i Prištine počela je nešto bilateranim susretima, a nastaviće se zajedničkom radnom večerom za koju se očekuje da može potrajati i do kasnih noćnih sati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: O izborima se ne odlučuje u Briselu

Izvor: Blic, 08.Sep.2013

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je uoči večerašnje runde briselskog dijaloga da će se o listama za lokalne izbore na Kosovu odlučivati u Prištini, a ne u Briselu...- O svemu što se tiče izbora odlučivaće se u Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini, a ne u Briselu - rekao je Tači novinarima...

Nastavak na Blic...

Počeli trilateralni razgovori, sporna tema razgovora

Izvor: Blic, 08.Sep.2013

U kabinetu šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton večeras su, nešto posle 20 sati, počeli trilateralni razgovori Beograda i Prištine, a večerašnja runda protiče u znaku protivrečnih izjava kosovskog premijera Hašima Tačija i portparolke visoke predstavnice Maje Kocijančič o tome šta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.