Samardžić: Izbori rizik za javno zdravlje

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2020, 12:33

Samardžić: Izbori rizik za javno zdravlje

Predsednik političke organizacije "Glas" Nikola Samardžić ocenio je danas da su izbori 21. juna nepredvidljiv rizik za javno zdravlje, neregularni i nelegitimni, presedan koji vodi beskrajnim društvenim sukobima.

"Glas još jednom poziva vlast da odloži izbore i u saradnji sa Evropskom unijom uspostavi proces političkih dogovora koji bi obezbedili ravnopravne i fer izborne uslove", navodi se u izjavi Samardžića >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << agenciji Beta.

On je dodao da bi svi politički činioci morali preuzeti odgovornost suočavanja sa ekonomskim i društvenim posledicama epidemije.

"Potreban nam je i razuman dogovor vlasti i opozicije o trajnom statusu Kosova", izjavio je Samardžić.

Prema njegovim rečima, kampanja za bojkot izbora "jasno je ukazala da promena vlasti nema alternativu", kao i da je ta kampanja "omela ujedinjenje opozicije oko jedinstvenog cilja promene vlasti koja je uklonila sve institucionalne barijere političkoj samovolji i medijskom teroru".

"Glas će 22. juna 2020. biti otvoren za sve pregovore koji će voditi konsolidaciji opozicije. Promena vlasti jedna je od demokratskih praksi koja je preduslov slobodnih i efikasnih institucija, i slobodnog i efikasnog društva", izjavio je Samardžić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.