Poraz Abea na lokalnim izborima u Tokiju

Izvor: RTS, 02.Jul.2017, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Abea na lokalnim izborima u Tokiju

Izlazne ankete lokalnih izbora u Tokiju pokazuju da je Liberalno-demokratska partija (LDP) premijera Japana, Šinza Abea pretrpela je poraz.
Prema podacima koje je objavio japanska radiotelevizija NHK, partija "Prvo građani Tokija" guvernerke Juriko Koike osvojiće od 73 do 85 mesta u parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prestonice, dok će LDP osvojiti između 13 i 39 mesta, što je verovatno njihova najlošiji rezultat do sada, navodi Rojters.

Parlament Tokija ima 127 mesta.
Građani Tokija danas su izašli na lokalne izbore, koji bi, prema oceni agencije AFP, mogli da imaju posledice i po vlast u državi, jer je u prestonici Japana opala popularnost aktuelnog premijera te zemlje Šinzo Abea.
Koike je velikom pobedom došla na mesto guvernera prošle godine, a postoje spekulacije da joj je "na nišanu" i pozicija premijera, ističe AFP.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.