Poništeni izbori na 16 mesta u Beogradu

Izvor: Blic, 10.Maj.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništeni izbori na 16 mesta u Beogradu

Gradska izborna komisija poništila je izbore na 16 biračkih mesta u Beogradu, rečeno je danas u toj komisiji.

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je da Komisija jednoglasno usvojila prigovore koje je podnela ta stranka, "pošto je utvrđeno da je na biračkim mestima na koja se odnose prigovori došlo do apsolutnih nepravilnosti u izbornom procesu”.

U saopštenju LDP-a navodi se da je na biračkom mestu 58 na Zvezdari utvrđeno da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u birački spisak rukom dopisivana lica i da im je na osnovu toga omogućeno da glasaju, što je suprotno zakonu

.

Kako se navodi, na biračkim mestima 43 u Obrenovcu, 34 i 51 u Rakovici, 19, 25 i 47 na Starom gradu, 29 na Paliluli, 6 i 16 na Savskom vencu i 25 u Grockoj utvrdjeno je da u glasačkim kutijama postoji više listića od broja gradjana koji su tamo glasali. Komisiji nije predat zapisnik o radu biračkog odbora ni sa jednog od tih mesta.

Prema LDP-u, na biračkim mestima 80 i 84 u Paliluli, 3 u Novom Beogradu i 57 u Rakovici utvrdjeno je da ne postoje kontrolni listići, preduslov za početak izbornog procesa na biračkom mestu.

LDP je istakao da nepravilnosti moraju biti otklonjene, jer ne sme da postoji ni najmanja sumnja u regularnost izbornog procesa.

Povezane vesti: LDP neće imati kandidata za gradonačelnika Beograda
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.