Pol Rajan se neće kandidovati na kongresnim izborima

Izvor: VOA, 11.Apr.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pol Rajan se neće kandidovati na kongresnim izborima

Predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa, republikanac Pol Rajan, najavio je da se neće kandidovati za reizbor na predstojećim kongresnim izborima u novembru. Rajan je na konferenciji za novinare izjavio da će da ide u penziju. Republikanac iz Viskonsina je predsedavajući donjeg doma Kongresa od 2015., a u Predstavničkom domu je od 1999. "Sve što sam mogao sam dao, i ne žalim ni zbog čega", rekao je Rajan. "Istina, nije lako kada vam posao preuzme primat nad svim ostalim stvarima u životu". Rajan kaže da želi više vremena da provodi sa porodicom-  "Ako bih dobio još jedan mandat, moja deca bi me pamtila kao "vikend tatu", a ne želim da se to desi." Njegov odlazak znači i bitku za novog predsedavajućeg. Kao najčešći se spominju lider većine u donjem domu Kevin Mekarti iz Kalifornije i njegov zamenik Stiv Skalis iz Luizijane. Rajan je odbacio tvrdnje da će njegov odlazak poremetiti napore republikanaca da održe većinu u Predstavničkom domu. Predsednik Donald Tramp pohvalio je Rajana na Tviteru.  "Predsedavajući Pol Rajan je istinski dobar čovek i bez obzira na to što se neće kandidovati za reizbor, ono što je postigao se ne dovodi u pitanje. Svi smo sa tobom, Pol!" Pol Rajan je rekao da će nastaviti da radi na reformama do kraja mandata. Brendan Bak, Rajanov savetnik, rekao je da će Rajan odslužiti ceo mandat, a da će u penziju u januaru.  Za vreme Rajanovog mandata tenzije među republikancima su bile visoke, posebno tokom neuspelog pokušaja da se ukine i zameni Obamaker, jedno od glavnih obećanja Donalda Trampa iz kampanje. Rajanov odnos sa Trampom takođe nije bio lak sve vreme, iako je predsedavajući radio zajedno sa Belom kućom kako bi sproveo konzervativnu agendu republikanaca.  
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Predsednik Predstavničkog doma SAD neće se opet kandidovati

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Apr.2018

Predsednik Predstavničkog doma, republikanac Pol Rajan neće se opet kandidovati za donji dom Kongresa SAD, saopštila je danas njegova kancelarija.   Rajanova odluka unela je novu neizvesnost među republikance koji strahuju da će na jesenjim izborima izgubiti većinu, ocenjuje agencija Asošijetid...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.