Otkazani izbori u ruskom gradu zbog varanja

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazani izbori u ruskom gradu zbog varanja

Nova predsednica Ruske izborne komisije Ela Pamfilova otkazala je danas lokalne izbore u mestu Barviha kod Moskve zbog navoda o prevari.

Četiri kandidata koji su, inače, saradnici borca protiv korupcije Alekseja Navaljnog, saopštili su u utorak da se povlače iz izborne trke zbog, kako su naveli, prevare tokom glasanja.

Oni su prijavili da je stotine birača koji su nedavno upisani u birački spisak dovezeno autobusom u to mesto da bi glasalo.

Imenovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pamfilove, koja je bila ombudsmanka za ljudska prava, za novog šefa izborne komisije, smatra se znakom spremnosti Kremlja da uredi pravila za fer i poštene izbore, navodi AP.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Izbori,   Moskva

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.