Ndiaje: Nadam se da ćemo izboriti Evropu

Izvor: B92, 22.Avg.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ndiaje: Nadam se da ćemo izboriti Evropu

Novi fudbaler Čukaričkog Ibrahima Ndiaje rekao je da veruje da će s novim klubom izboriti plasman u neko od evropskih takmičenja, iako je konkurencija jaka.

"Smatram da Čukarički, iako ima vrlo mlad tim, može da ponovi rezultat sličan prošlogodišnjem, konkretno da se izbori za novi plasman u Evropu", rekao je Ndiaje za klupski sajt.

On je i zvanično postao novi igrač Čukaričkog. Senegalac je potpisao trogodišnji ugovor s klubom s Banovog brda, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest sezona u Napretku.

"Čukarički je za mene ozbiljan, organizovan klub, uvek sa ambicijama da bude u vrhu tabele, među četiri prvoplasirane. To je prilika i motiv više za mene da se dokažem u takvom klubu. Igrao sam ove sezone taj jedan meč, upravo protiv Čukaričkog, gledao sam i evropske mečeve protiv Banantsa i Moldea. Ekipa jeste prilično mlada, ali veoma talentovana. Takođe, trener forsira ofanzivni stil igre, sa visokim presingom, meni lično to baš odgovara, mislim da tu najviše mogu da pružim", kazao je Senegalac.

Kad je pričao o tome na kojim pozicijama u timu može da igra, Ndiaje je pomenuo i nekadašnjeg saigrača u Napretku, sadašnjeg sportskog direktora Čukaričkog Nenada Mirosavljevića.

"Moja prirodna pozicija je napadač, ali tokom karijere igrao sam i u veznom redu, i levo i desno. Znate kako, kad u klubu imate jednog Nenada Mirosavljevića u špicu, a takav je slučaj bio u Napretku, teško da možete pre njega u startnu postavu. Morate da čekate, ili da igrate na nekoj drugoj poziciji u timu. E sad, šta ću igrati u Čukaričkom, odlučiće trener u dogovoru sa stručnim štabom. Takođe, i kad ću debitovati, da li će to biti protiv Rada u sredu ili kasnije", rekao je on.

Ndiaje je za klupski sajt kazao i da je kao dečak trenirao džudo, ali i da pre dolaska u Napredak ništa nije znao o Srbiji.

"Džudo sam počeo da treniram sa devet godina, a fudbal nešto kasnije. Jedno vreme sam se i paralelno bavio sa oba ova sporta. Ali, kao i u Srbiji, i u Senegalu se deca najpre na ulici susretnu sa fudbalskom loptom, to su bili i moji prvi počeci, pre nego što sam otišao u Akademiju fudbala Linguer. Pozvao me je Amara Traore, nekadašnji selektor Senegala, koji je tada vodio i pomenutu školu fudbala. Posle tri i po godine, kontaktirali su me ljudi iz Napretka, u Kruševac sam došao sa 17 godina na probu", rekao je popularni Ibra.

"Kad sam dolazio, nisam znao baš ništa o Srbiji, samo sam čuo za ime države. Bio sam vrlo mlad, prvo sam prošao 15-dnevnu probu, a sećam se samo da je bio septembar mesec i da mi je bilo baš hladno. Vratio sam se potom u Senegal do punoletstva, u međuvremenu u januaru 2012. napunio 18 godina i potpisao za Napredak. Lepo su me svi prihvatili, u klubu su bili i Regan, Frimpong, tako da mi je bilo mnogo lakše da se adaptiram, čak sam i živeo sa njima", dodao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.