Miščević: Izbori ne moraju da štete pregovaračkom procesu

Izvor: Studio B, 05.Jan.2014, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević: Izbori ne moraju da štete pregovaračkom procesu

Šefica Pregovaračkog tima Srbije sa Evropskom unijom Tanja Miščević izjavila je da vanredni parlamentarni izbori, s tehničke strane, mogu, ali i ne moraju da štete čitavom pregovaračkom procesu sa EU.

"Mogu (da štete), ako dugo nemamo jasnu ocenu da li će izbora biti, i ako se to prolongira kroz celu 2014. godinu", kazala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Miščević za novosadski Dnevnik.   

Dodala je da sami izbori uvek odvlače pažnju političke elite, kao i ljudi koji se nalaze na političkoj funkciji u vladi, a potrebni su zbog posla u evropskim integracijama, odnosno pregovorima.   

"Međutim, i ne moraju (da štete), jer u ovoj godini akcenat zapravo stavljamo na skrininge, koji su tehnički posao nas administrativaca, pregovaračkih radnih grupa. Tu jedino što može biti problematično jesu državni sekretari koji su politički postavljeni", rekla je Miščevićeva.   

Prema njenim rečima, administracija dugo radi na pregovaračkom procesu i tehnički može da "zaleči" sve što bi predstavljalo "usporavanje posla".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.