Makedonska opozicija traži raspuštanje Parlamenta

Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonska opozicija traži raspuštanje Parlamenta

Opoziciona makedonska stranka VMRO-DPMNE zatražila je da hitno budu raspisani parlamentarni izbori i da oni budu održani zajedno sa predsedničkim izborima.
„VMRO-DPMNE zahteva raspuštanje Parlamenta i sazivanje vanrednih parlamentarnih izbora, zajedno sa predsedničkim izborima u skladu sa zakonskim propisima. Na tim izborima VMRO-DPMNE će pobediti i volja naroda će biti ispunjena“, izjavio je lider makedonske opozicije Hristijan Mickoski. „VMRO-DPMNE će učiniti sve u budućnosti kako bi ova nepravda (usvajanje izmena Ustava u Sobranju) bila ispravljena“, rekao je Mickoski, koji smatra da se danas pokazalo da Makedonija koju vodi Zoran Zaev gubi, kao i da će Makedonija izgubiti na svim poljima ukoliko Zaev ostane na vlasti. On je kazao da građani daju i oduzimaju vlast. „Zato su nam potrebni izbori gde će Zaev pasti, a Makedonija pobediti. Narod će se izjasniti kakvu Makedoniju želi, Severnu Makedoniju koja je ponižena ili Makedoniju ponosnu, naprednu i poštovanu“, zaključio je Mickoski. Lider VMRO-DPMNE se obratio medijima nakon usvajanja amandmana u Sobranju o promeni Ustava i imena države u Republika Severna Makedonija.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Mickoski: VMRO-DPMNE se ne plaši izbora

Izvor: RTS, 12.Jan.2019

Lider opozicione makedonske stranke VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski istakao je da se ta stranka ne plaši izbora, kao i da ima dovoljno vremena da se organizuje fer izborni ciklus u skladu sa zakonom i da se zajedno sa predsedničkim izborima održe vanredni parlamentarni izbori. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.