Opozicija u Makedoniji objavila prvi zahtev posle promene imena zemlje

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2019, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija u Makedoniji objavila prvi zahtev posle promene imena zemlje

Opoziciona makedonska stranka VMRO-DPMNE zatražila je večeras hitno raspisivanje parlamentarnih izbora i da budu održani zajedno sa predsedničkim.

- VMRO-DPMNE zahteva raspuštanje parlamenta i sazivanje vanrednih parlamentarnih izbora, zajedno sa predsedničkim u skladu sa zakonskim propisima. Na ovim izborima VMRO-DPMNE će pobediti i volja naroda će biti ispunjena - izjavio je lider makedonske opozicije Hristijan Mickoski Mickovski.

- VMRO-DPMNE učiniće sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u budućnosti kako bi ova nepravda (usvajanje izmena Ustava u Sobranju) bila ispravljena - rekao je Mickoski, koji smatra da se danas pokazalo da Makedonija koju vodi Zoran Zaev gubi i ukoliko ostane na vlast, Makedonija će izgubiti na svim poljima.

On je kazao da građani daju i oduzimaju vlast.

- Zato su nam potrebni izbori gde će Zaev pasti, a Makedonija pobediti. Narod će se izjasniti kakvu Makedoniju želi, Severnu Makedoniju koja je ponižena ili Makedoniju ponosnu, naprednu i poštovanu - zaključio je Mickoski.

On se obratio medijima nakon usvajanja amandmana u makedonskom Sobranju o promeni ustava i imena države u Republika Severna Makedonija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonska opozicija traži hitne izbore

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2019

​SKOPLJE - Opoziciona makedonska stranka VMRO-DPMNE zatražila je hitno raspisivanje parlamentarnih izbora i da budu održani zajedno sa predsjedničkim.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.