Lokalni izbori: Intervencija policije, privođenje...

Izvor: Mondo, 16.Dec.2018, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalni izbori: Intervencija policije, privođenje...

U Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli danas su održani lokalni izbori. Zabeleženi incidenti i nepravilnosti. Na jednom mestu u Lučanima intervenisala policija. Kladovo: Priveden funkcioner SPS.

Burno na lokalnim izborima u četiri srpske opštine.

Birališta su zatvorena u 20 časova, ali je tokom dana bilo incidenata.

Najveći problem, prema dosadašnjim izveštajima, odigrao se u Lučanima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Srpska napredna stranka saopštila je da su pristalice Saveza za Srbiju u toku prepodneva protivzakonito upale na biračko mesto 25 u Kotraži, u opštini Lučani, gde su nasilnim metodama sprečavali građane da glasaju i ometali izborni proces. O ovom incidentu izvestila je i posmatračka misija CRTA, ali nije navela detalje sukoba.

Kasnije tokom dana, oglasio se MUP Srbije koji je naveo da je izdat nalog za privođenje B.P iz Prijepolja, osumnjičenog za ovaj incident.

Sa druge strane, iz Saveza za Srbiju saopštili su da su sprečili "krađu na biračkom mestu 25".

U opštini Lučani, tačnije u Guči dogodio se još jedan incident. Naime, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je saopštio da je lider Dveri Boško Obradović sa grupom stranačkih funkcionera upao u prostorije Policijske stanice u Guči, u pokušaju da se na nasilan način obračuna sa policijom, koja je radila svoj posao po nalogu tužioca.

Tom prilikom Boško Obradović jeprostačkim jezikom vređao državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Dijanu Hrkalović.

Drugi zabeleženi incident, opet prema tvrdnjama stranke, (ovog puta SPS) dogodio se u Kladovu, gde je priveden njihov funkcioner.

Kasnije se oglasila i SNS koja tvrdi da kandidat SPS za predsednika opštine Radovan Arežina presreće i fizički nasrće na aktiviste SNS.

Izvor: Tanjug

CRTA: VEĆE NEPRAVILNOSTI; IZBUŠILI NAM I GUME 

Na nekoliko biračkih mesta u Lučanima zabeležene su nepravilnosti.

CRTA je u saopštenju upozorila na porast tenzija u toj opštini, navodeći da su veće nepravilnosti zabeležene na 11 od ukupno 43 biračka mesta, kao i da su isečene gume na automobilu mobilnog tima te misije čijim su akreditovanim posmatračima "nepoznata lica" onemogućila pristup biračkom mestu Grab.

Do 19 sati glasalo - 67,7 odsto

Posmatračka misija CRTA saopštila je da su na lokalnim izborima u opštini Lučani do 13 časova glasala 5.784 birača, što predstavlja 35 odsto građana upisanih u birački spisak.

Do 19 časova glasalo je67,7 odsto građana upisanih u birački spisak, što je više od ukupne izlaznosti 2004. godine na lokalnim izborima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.