Lazović: Vanredni izbori ako bude “vruće” proleće

Izvor: Blic, 08.Jan.2014, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazović: Vanredni izbori ako bude “vruće” proleće

Potpredsednik crnogorske Vlade i funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Vujica Lazović kazao je da ta stranka, za sada, neće napuštati vladajuću koaliciju, ali nije isključio mogućnost vanrednih izbora ako se, kako je naveo, posle aprilskih lokalnih izbora politička scena previše zagreje.

- “SDP neće izlaziti iz vladajuće koalicije iz prkosa ili da bi zadovoljila želje nekih drugih krugova i političkih grupa - rekao je Lazović.

On je dodao da, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sada stvari stoje, neće biti vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

“- Ali, ako se posle lokalnih izbora u aprilu politička arena previše zagreje, onda se mogu desiti i vanredni parlamentarni izbori - kazao je Lazović podgoričkim "“Vijestima"”.

On je najavio da će SDP na lokalnim izborima nastupiti samostalno, dodajući da se ta stranka već dovoljno distancirala od većeg koalicionog partnera Demokratske partije socijalista (DPS).

SDP će, kako je naveo, izaći iz koalicije onda kada proceni da bi taj potez bio u funkciji kako stabilnosti, tako i daljeg ekonomskog napretka i demokratizacije Crne Gore.

- “Nećemo izlaziti iz koalicije iz prkosa ili da bismo zadovoljili želje nekih drugih krugova i političkih grupa. Posebno ne onih koji se do sada nisu pokazali prijateljima Crne Gore - poručio je Lazović.

DPS i SDP su u koaliciji od 1997. godine, od kada su zajedno na vlasti u Crnoj Gori.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lazović: Vanredni izbori ako bude “vruće” proleće

Izvor: Dzungla.org, 08.Jan.2014

Potpredsednik crnogorske Vlade i funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Vujica Lazović kazao je da ta stranka, za sada, neće napuštati vladajuću koaliciju, ali nije isključio mogućnost vanrednih izbora ako se, kako je naveo, posle aprilskih lokalnih izbora politička scena previše zagreje.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.