Krvavi izbori: Bombaš razneo 57 ljudi

Izvor: Mondo, 22.Apr.2018, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavi izbori: Bombaš razneo 57 ljudi

Broj ubijenih u samoubilačkom bombaškom napadu koji je u Kabulu danas izvela Islamska država porastao je na 57, dok je broj ranjenih povećan na 119, saopštili su avganistanski zvaničnici.

Foto: AP Photo-Massoud Hossaini

Islamska država je izdala saopštenje putem svoje novinske agencije Amak, u kojem tvrdi da su cilj napada bili šiitski "otpadnici", prenela je američka agencija.

Šef kabulske policije Davud Amin izjavio je za lokalnu televiziju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je eksplozivnu napravu aktivirao bombaš samoubica.

Talibani su se odmah ogradili od napada.

Masakr u Kabulu: Više od 90 mrtvih, 158 ranjenih!

Centri za registraciju glasača postavljeni su širom Avganistana u sklopu priprema za dugo odlagane parlamentarne izbore koji treba da budu održani u oktobru.

Foto: AP Photo-Rahmat Gul

AP podseća da talibani i lokalni ogranak ISIS u Avganistanu smatraju nelegitimnim vladu u Kabulu i izbore koje ona organizuje.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

MASAKR U KABULU Najmanje 48 žrtava napada terorista ISIS

Izvor: Blic, 22.Apr.2018

Broj ubijenih u samoubilačkom bombaškom napadu koji je u Kabulu danas izvela Islamska država porastao je na 48, dok je broj ranjenih povećan na 112, saopštili su avganistanski zvaničnici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.