Koštunica: Izbori, pa neka narod odluči

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2013, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Izbori, pa neka narod odluči

Demokratska stranka Srbije smatra da nikakva rekonstrukcija vlade ne može ispraviti suštinski lošu politiku i sveobuhvatno teško stanje u državi i da treba odmah raspisati izbore, izjavio je predsednik DSS-a Vojislav Koštunica.

Izbori umesto rekonstrukcije Vlade: Vojislav Koštunica  

"Niko ne može protiv narodne volje i ako narod na izborima kaže da hoće da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i dalje ide putem evropskih integracija, onda će to tako i biti", rekao je Koštunica.

 

Koštunica je na sednici Glavnog odbora DSS-a u Novom Sadu istakao i da je "stanje u zemlji toliko teško da narod na izborima mora da saopšti svoju volju ma kakva ona bila".

 

"Izbori su velika prilika da DSS izađe pred građane i objasni da je politička i vojna neutralnost onaj put koji garantuje da Srbija spase svoj suverenitet i slobodu, da sarađuje sa svima u skladu sa svojim interesima, da se normalno razvija i da se građanima vrati nada", istakao je Koštunica.

 

Prema njegovim rečima, svi smo svesni "da su zapadne sile protiv izbora dok se ne primeni briselski sporazum" između Beograda i Prištine. Lider DSS-a smatra i da zato što "sadašnja vlast bespogovorno ispunjava sve zadatke i naloge iz Brisela i Vašingtona izbora neće biti, već će se nastaviti agonija i propadanje Srbije".

 

Koštunica je upozorio i da "to znači da će i neminovno propadati sama vlast" i da će "ako bude do kraja i bespogovorno slušala šta joj kažu stranci kada su u pitanju izbori, to onda i samu vlast može veoma skupo da košta".

 

"Izbori su uvek šansa da se promeni državna politika i zato se DSS zalaže da se odmah raspišu izbori", rekao je Koštunica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.