Koštunica: Agoniju mogu da prekinu izbori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2009, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Agoniju mogu da prekinu izbori

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da opozicione stranke treba da sarađuju onoliko koliko im to programi dozvoljavaju, ali se nije konkretno izjasnio da li je za koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

"Mi imamo sporazum sa NS i NP. Smatram da je trenutak da opozicione stranke tesno sarađuju u parlamentu. DSS će, polazeći od svojih načela nacionalne politike, sarađivati sa drugima onoliko koliko nam se politike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podudaraju. Primetili smo, na primer, da je SNS izašao sa kritikom Statuta Vojvodine, što cenimo", izjavio je Koštunica komentarišući inicijativu lidera SNS Tomislava Nikolića o bližoj saradnji dve partije.

Odgovarajući na pitanje o eventualnoj koaliciji dve stranke, u intervjuu "Večernjim novostima" on je izjavioda je „važno kada će biti raspisani izbori, a za DSS je najvažnije pitanje sprovođenja načela nacionalne politike za budućnost Srbije".

Koštunica je oštro kritikovao sadašnju vlast koja "tumara i više niko ne zna kuda ide".

„Vlast prećutno pristaje na nezavisnost Kosova, pripremljen je Statut koji stvara državu od Vojvodine, vlada je nespremna i nesposobna da se suoči sa ekonomskom krizom", izjavio je on.

"Jedini rezultat Vlade je taj što je svaki svoj neuspeh propagandnom mašinerijom proglasila za uspeh. Srbija je uvedena u vrzino kolo, gde se jedna obmana zamenjuje drugom, jedan problem zatrpava drugim. Tonemo sve dublje i tome se mora stati na put. Jedan od načina da se prekine agonija su novi izbori", kaže bivši premijer.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.