Jeremić: Izbori su referendum, jer u Srbiji stvari idu u opasnom pravcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2017, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Izbori su referendum, jer u Srbiji stvari idu u opasnom pravcu

Predsednički kandidat Vuk Jeremić ocenio je danas da u Srbiji stvari idu pogrešno i u opasnom pravcu, tako da su predstojeći predsednički izbori poslednja prilika da građani odluče kojim će putem krenuti - ka okončanju personifikacije vlasti i cementiranja države, ili kakve takve šanse.

"Izbori su raskrsnica, pitanje referenduma da li hoćemo dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovako ili da li želimo da promenimo nešto. Da bi pobedili na referendumu, potrebna je široka podrška građana i partije nisu ključni akteri", rekao je Jeremić za TV N1.

Građani će, kako je rekao, na predsedničkim izborima moći da biraju između dve stvarnosti - njegove i lidera vladajuće Srpske napredne stranke i premijera Aleksandra Vučića.

"Vučić je ono što misli o učinku svoje vlasti sublimirao u svojoj izjavi da ga je sramota koliko nam je dobro... Mene je sramota koliko nam je loše, a građani će imati priliku da odluče kom stavu su bliži - da li tome da im je loše ili dobro", dodao je bivši šef srpske diplomatije.

"Nikada u Srbiji nismo bili toliko blizu potpune personifikacije vlasti i uvođenju nasilja i agresije u verbalnom javnom prostoru", rekao je Jeremić i dodao da veruje da će predsednički kandidat SNS-a biti Aleksandar Vučić, jer on, kako je rekao, "neće odoleti tome da prekrati put ka potpunoj personifikaciji vlasti".

Upitan zašto je ćutao i nije kritikovao vlast, Jeremić je naveo da je razlog za to funkcija koju je obavljao u UN, predsedavajućeg Generalne skupštine, a kasnije trka za generalno sekretara koja to nije dozvoljavala.

Jeremić je dodao da je pre odlaska u Njujork rekao Vučiću u lice da će kako je izdao lidera radikala Vojislava Šešelja, tako će izdati i ostale.

Dodao je da će u narednih nekoliko nedelja izaći sa programom koji će podrazumevati gledanje na sve ključne aspekte u državi i naglasio da se ne bi kandidovao da ne može da pobedi i da smatra da će većina građana Srbije glasati za promene. Prema njegovim rečima, spoljna politika Srbije vodi se amaterski, i uz sve je personalizovana - isključivo je vodi Aleksandar Vučić. On je ocenio da je Vučićevo slikanje s bivšim predsednikom SAD Bilom Klintonom u Njujorku katastrofalno.

"Neko vam da genijalnu ideju da podržite Hilari Klinton tako što date ogroman novac da se pojavite s tadašnjim predsednikom opštine Srebrenice Ćamilom Durakovićem... grlite sa Klintonom. Njegovo pojavljivanje tamo morao je da plati neko, da li je platio on, neko od njegovih kumova, prijatelja, neko od firmi koje u Srbiji uzimaju zemlju", upitao je Jeremić.

U intervjuu za TV N1 on je rekao i da Srbiju ne vidi u NATO-u.

"Verujem duboko u vojnu neutralnost Srbije", rekao je Jeremić i dodao da će ako bude izabran za predsednika, pokrenuti novu vojnu doktrinu koja će sadržati vojnu neutralnost.

Jovanov: Politički program Jeremića svodi se na mržžnju prema Vučiću

Politički program Vuka Jeremića svodi se na to da ogoljeno i neskriveno mrzi Aleksandra Vučića zato ššto je mnogo uspeššniji i bolji od njega, ocenio je večeras potpredsednik GO SNS Milenko Jovanov.

Prema njegovim rečima, Jeremić je večeras ponovo pokazao koliko je mali čovek.

"Umesto da konačno odgovori odakle mu ogromne pare za kampanju, koje već nemilice trošši, ššto cela Srbija vidi, Jeremić faktički legalizuje korupciju, jer je ponovo odbio da kažže ko mu kampanju finansira i ššta on tom tajnom finansijeru treba da učini zauzvrat", navodi se u saopštenju.

Kako kaže Jovanov, Jeremićev ceo program staje u dve reči - mržžnja i korupcija.

"Niššta se bolje od najgoreg ministra Tadićeve vlasti nije moglo ni očekivati", zaključio je on.

Pokret socijalista: Iza Jeremića ostala ponižena Srbija,prevarena Rusija...

Iza Vuka Jeremića ostala su izvinjavanja ambasadorima, topčiderska tragedija, ponižžena Srbija i prevarena Rusija, ocenjuje Pokret socijalista.

"Zahvaljujući njemu i pogreššno postavljenom pitanju, čak je i secesija Kosova i Metohije pronaššla sud koji je opravdava", navodi se u saopštenju.

Kada je Jeremić molio za Vučićevu podrššku, o Vučiću je govorio samo najbolje, o Tadiću sve najgore, o SPS-u sa podsmehom, a o DS-u sa prezirom, navode u toj stranci.

"Kako mu neššto ili neko treba - tako govori, a ššta misli - zna Vikiliks".

Navodeći da Jeremić retko govori istinu, u Pokretu socijalista očekuju da istinito odgovori na pitanje odakle mu novac za kampanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jeremić: Izbori su referendum, jer u Srbiji stvari idu u opasnom pravcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Feb.2017, 00:28

Predsednički kandidat Vuk Jeremić ocenio je danas da u Srbiji stvari idu pogrešno i u opasnom pravcu, tako da su predstojeći predsednički izbori poslednja prilika da građani odluče kojim će putem krenuti - ka okončanju personifikacije vlasti i cementiranja države, ili kakve takve šanse..."Izbori...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.