Izborna skupština Jedinstvene Srbije, saradnja SNS-a, SPS-a i JS-a

Izvor: BKTV News, 06.Okt.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborna skupština Jedinstvene Srbije, saradnja SNS-a, SPS-a i JS-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "Srbija slobodna, nezavisna i suverena zemlja, koja samostalno donosi odluke", i da su "dobri domaćini, koji podržavaju Jedinstvenu Srbiju, za to zaslužni".

On je na četvrtoj Skupštini Jedinstvene Srbije (JS) rekao da su mere fiskalne konsolidacije koje je sprovela Srbija "školski primer kako jednu ekonomiju izvući iz propasti i apsolutnog bankrotstva i dovesti je na zelenu granu", poručujući penzionerima da će >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << "već 10. novembra imati značajno veće penzije".

Vučić je istakao da je Srbija na evropskom putu, ima odlične odnose sa SAD, Rusijom i Kinom, a da Draganu Markoviću i Ivici Dačiću zahvaljuje na podršci i saradnji u zaštiti integriteta zemlje.

Govoreći o ekonomiji Srbije, Vučić je zahvalio liderima JS i SPS što su te 2014. godine podržali politiku kojom su sprovedene teške mere i zaustavljen bankrot Srbije.

Prema njegovim rečima, Srbija je 2013. godine imala javni dug od 79 odsto bruto domaćeg proizvoda, a 1. januara 2019. godine biće 48 odsto BDP.

Predsednik JS Dragan Marković, koji je i jedini kandidat za predsednika te stranke ponovo, rekao je da ta stranka nije menjala svoj program i ono što je obećavala građanima.

"Ne morate biti na ministarskim funkcijama da biste radili za dobrobit Srbije", rekao je Marković i naveo da je 2004. godine, kada je došao nma čelo Jagodine budžet opštine iznosio pet miliona evra, a dana je 26 miliona evra.

Marković je rekao da Srbija ima suficit od izvoznih prihoda, izvoza roba i otvaranja radnih mesta, a ne kao u vreme bivših vlasti koji su prodavali državne fabrike i preduzeća.

"Oni su prodavali fabrike, a Aleksandar Vučić srpske proizvode", rekao je Marković i potom pokazao kesu sa pilećim nogicama koje će se iz Jagodine izvoziti za Kinu.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije je tokom posete Kini otvorio vrata za srpske proizvode.

Marković je naglasio da se ove godine navršava i 10 godina koalicije sa Socijalističkom partijom Srbije, napominjući da ih funkcije nisu posvađale i da je njima jedino važno da li građani bolje žive.

"Iz meseca u mesec idemo na gore, podižemo lestvicu. MMF je priznao da dobro radimo i od Aleksandra Vučića nema boljeg predsednika", rekao je Marković.

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić rekao je da 28 godina govori u sali Sava centra, a da od toga SPS samo tri godine nije bio vlasti.

"Videli smo da je to glupo, pa smo opet odlučili da budemo vlast", rekao je Dačić i naglasio da koalicija SPS i JS traje 10 godina, a sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića šest godina..

Dačić se govorio o razgovorima Beograda i Prištine i istakao da se neće dogoditi da Srbija prizna Kosovo, kao i da je o tome nedavno govorio i Vučić.

Dačić je naglasio da cilj treba da bude jedinstvena Srbija, kao i ime stranke, ali i jedinstvo srpskog naroda u celini.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.