Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Španiji: Pedro Sančes proglasio pobedu

Španski premijer Pedro Sančes proglasio je noćas pobedu svoje Španske socijalističke radničke partije na parlamentarnim izborima.

Socijalistička partija je "dobila izbore i budućnost je pobedila", poručio je kasno sinoć Sančes iz sedišta svoje stranke u Madridu.

Na osnovu 99,98 odsto prebrojanih glasova, vladajuća Španska socijalistička radnička partija osvojila je 28,7 odsto glasova, ali će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << joj za formiranje vlade biti potrebna podrška drugih stranaka.

Opoziciona Narodna stranka, vladajuća do maja 2018, osvojila je 16,7 odsto glasova, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Stranka desnog centra Građani dobila je 15,9 odsto glasova.

Levičarske koalicije Ujedinjeni možemo (Unidas podemos) dobila je 14,3 odsto glasova, dok je antiimigrantska i antifeministička stranka Voks osvojila 10,3 odsto glasova.

Na jučerašnjim izborima glasalo je više od 75 odsto od oko 37 miliona birača, što je iznad proseka prethodnih 12 izbornih ciklusa, od obnove demokratije u Španiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Socijalisti ulaze u teške pregovore o vladi

Izvor: Danas, 29.Apr.2019

Španski premijer Pedro Sančes proglasio je u noći između nedelje i ponedeljka pobedu španske Socijalističke radničke partije, čiji je lider, na parlamentarnim izborima. Članak Socijalisti ulaze u teške pregovore o vladi se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.