Izbori u Rusiji: Ubedljiva pobeda Putina

Izvor: Press, 19.Sep.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Rusiji: Ubedljiva pobeda Putina

Jedinstvena Rusija ruskog predsednika Vladimira Putina, prema preliminarnim rezultatima, osvojila je 343 od 450 mesta u Donjem domu ruskog parlamenta (Dumi), što je 76,22 odsto biračkog tela.
FOTO: sputniknews
Ruska vladajuća partija Jedinstvena Rusija pobedila je na parlamentarnim izborima i imaće apsolutnu većinu u novoj Državnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dumi, izjavio je danas ruski premijer i lider JR Dmitrij Medvedev.
"Neće biti preterivanje ako kažem da je naša partija pobedila", rekao je Medvedev. On je najavio da će konačni rezultati biti objavljeni u ponedeljak ujutru, prenosi Tass. "Rezultat je dobar, naša stranka imaće apsolutnu većinu a mi ćemo znati kakva će to tačno većina biti nakon što se prebroje svi glasovi", rekao je Medvedev.
Na jučerašnjim izborima za donji dom ruskog parlamenta Jedinstvena Rusija, partija Vladimira Putina, prema očekivanjima ubedljivo je pobedila. Vladajuća partija osvojila je 54,2 odsto glasova, pokazali su rezultata Centralne izborne komisije na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova.
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da možemo sa sigurnošcu da kažemo da je vladajuća partija Jedinstvena Rusija pobedila na parlamentarnim izborima u toj zemlji. Govoreći o znatnom usporavanju rasta ruske ekonomije, Putin je rekao da situacija nije laka i da ljudi to osećaju istakavši da oni žele i nadaju se stabilnoj političkoj situcaiji, prenosi Rojters. Putin je u izbornom štabu Jedinstvene Rusije rekao članovima partije da vidi prve rezultate kao glas o poverenju, navodi AP.
Jedinstvena Rusija ruskog predsednika Vladimira Putina, prema preliminarnim rezultatima, osvojila je 343 od 450 mesta u Donjem domu ruskog parlamenta (Dumi), što je 76,22 odsto biračkog tela, saopstila je danas centralna izborna komisija.
Rezultat je baziran na osnovu 93 odsto prebrojanih glasova posle jučerašnjih parlamentarnih izbora, rekla je predsednica komisije Ela Pamfilova novinarima.
Komunistička partija je osvojila 42 mandata, što je 9,34 posto ukupnih glasova.
Liberalno demokratska partije ima 39 mandata u novom sazivu osvojivši 8,67 posto glasova a za njima je Pravedna Rusija sa 23 mandata - što je 5,11 posto osvojenih glasova, navodi TAS S. Po jedan mandat su dobile Civilna platforma i nezavisni kandidat Vladislav Reznik.
Na prethodnim izborima za Državnu dumu, 2011, Jedinstvena Rusija, stranka predsednika Vladimira Putina, osvojila je nesto više od 49 odsto glasova.
I dok je Putinova stranka osvojila 10 odsto više glasova nego na izborima 2011. ove izbore je obeležila manja izlaznost. Odziv na izborima u Rusiji za članove Državne dume izosi 47,55 odsto, saopštila je danas Centralna izborna komisija, a prenosi Tass.
Izlaznost birača na izborima 2011. godine iznosio je 60,21 odsto, podseća agencija.
Tass je, takođe, javio da ce Sergej Smirnov biti imenovan za novog zamenika šefa ruske predsedničke administracije za unutrašnju politiku.
"Da, to će biti Smirnov, on će biti odgovoran za rad Savezne skupštine", rekao je za Tass izvor blizak administraciji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRPAJ! Da li je ovo DOKAZ da je Putin pokrao izbore?

Izvor: Blic, 20.Sep.2016, 15:59

Tokom vikenda, u Rusiji su održani izbori za donji dom parlamenta, na kojima je partija Vladimira Putina ostvarila ubedljiviju pobedu nego što se očekivalo. Da su rezultata od 54 odsto glasova ostvarili legalno?..Dejli mejl piše da je nakon izbora u nedelju bilo pritužbi o nepravilnostima i krađi,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.