Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2014, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Mionici: DS i SPS prijavili napade na svoje kandidate

U izbornom štabu Demokratske stranke u Mionici, gde se u nedelju održavaju vanredni, lokalni izbori, tvrde da je predsednik mioničkog obora njihove stranke i nosilac liste Milan Gavrilović pretučen u selu Nanomir.

"Gavrilović je bio u uobičajenom obilasku terena kada ga je u Nanomiru opkolilo nekoliko džipova s registarskim tablicama koje nisu valjevske, a potom su ga pretukli nepoznati ljudi. Pomoć je potražio u Domu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << zdravlja i Valjevskoj bolnici", rekao je čelnik valjevskih demokrata Duško Rakić.

Rakić tvrdi i da je tokom prošle noći "ozbiljnih problema" imalo još nekoliko članova DS-a, kojima su "nepoznati ljudi dolazili u dvorišta i pokušavali da uđu u kuće".

I u izbornom štabu koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, tvrde da je petoro njihovih aktivista, članova biračkih odbora, tokom dana napadnuto u centru Mionice.

U Opštinskoj izbornoj komisiji kažu međutim da nemaju podataka da su se

incidenti igde dogodili, dok su u policiji kazali da su incidenti u Nanomiru i Mionici prijavljeni, ali da je reč o događanjima van biračkih mesta i da još uvek utvrđuju šta se zaista dogodilo.

Na izborima u Mionici bira se 39 odbornika, a učestvuju liste koalcije oko SNS-a, koalicije SPS-JS i DS, koja nastupa samostalno.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Incidenti obeležili izborni dan

Izvor: Studio B, 28.Dec.2014

Nosioca izborne liste DS Milana Gavrilovića napalo desetoro muškaraca, navodi DS. SNS tvrdi da je Gavrilović napao aktiviste SNS-a. Pretučeno i petoro aktivista SPS-a u Mionici ..Mionicu, u kojoj se danas održavaju vanredni lokalni izbori, obišli su stranački funkcioneri Srpske napredne stranke...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.