Izbori u Austriji: Nema promene vlasti

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2013, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Austriji: Nema promene vlasti

Stranke dosadašnje vladajuće velike koalicije levice i desnice u Austriji su izgubile nešto glasova, ali su na danas održanim poslaničkim izborima osvojile dovoljno da ponovo formiraju većinu u parlamentu, ukazuju prvi rezultati.

Socijaldemokratska partija kancelara Vernera Fajmana zabeležila je najslabiji rezultat u istoriji - 26,5 odsto glasova, a partnerska Narodna partija - 23,7 odsto.

Porast podrške, s druge strane, zabeležila je stranka ekstremne desnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Slobodarska partija, koja se tokom kampanje zalagala za anti-imigrantsku politiku. Ekstremna desnica Hajnca Kristijana Trašea osvojila 22,4 odsto glasova, odnosno četiri odsto više nego na prethodnim izborima.

Stranka Zelenih osvojila je 11,5 odsto glasova, što je sličan rezultat kao i 2008. godine. Liberalni NEOS osvojio je 4,6 odsto glasova, a listu austrijsko-kanadskog milijardera Franka Stronaha podržalo je 5,9 odsto birača.

Po prvim rezultatima, glasalo je dva odsto manje birača nego na prethodnim izborima 2008. godine (78,82 odsto birača).
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez promene vlasti u Austriji

Izvor: B92, 29.Sep.2013

Beč -- Stranke dosadašnje vladajuće koalicije levice i desnice u Austriji su na današnjim poslaničkim izborima osvojile dovoljno glasova da ponovo formiraju većinu...Ove stranke su izgubile nešto glasova, ali mogu ponovo da formiraju većinu u parlamentu, pokazuju prvi rezultati...Socijaldemokratska...

Nastavak na B92...

Hajnc Kristijan Štrahe dobio na izborima u Austriji!

Izvor: Press, 29.Sep.2013

Ova stranka je "za dlaku" promašila da bude druga politička snaga u zemlji, ali je ostvarila svoj cilj da premaši 20 odsto dobijenih glasova, pošto je dobila 21,40 procenata podrške.. Izborni uspeh se, pre svega, može pripisati šefu stranke, jer je Štrahe promenio imidž i tako pridobio nove...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.