Izbori na Kosovu zavise od UNMIK

Izvor: B92, 17.Mar.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori na Kosovu zavise od UNMIK

Beograd -- Ako od UNMIK-a stigne negativan odgovor, Srbija neće moći da organizuje izbore na Kosovu, kaže za B92 državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović.

Dok Vlada Srbije čeka odgovor iz Njujorka da li će moći da organizuje izbore, kosovska policija najavljuje da će na sve načine sprečiti održavanje kampanje i izjašnjavanje građana.

UNMIK je ranije, kaže državni sekretar ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Kosovo Oliver Ivanović, bio indiferentan prema srpskim izborima, nije govorio ni da - ni ne, što je bilo dovoljno sa se izbori organizuju, iako Beograd i Priština različito tumače rezoluciju 1244.

Najave kosovske policije da će sprečiti održavanje kampanje ne remete planove naprednjaka, kaže Aleksandar Vučić.

Predsednik DSS Vojislav Koštunica kaže da na godišnjicu nasilja nad Srbima Albanci ponovo pozivaju na nasilje i prete da će silom sprečiti održavanje izbora.

Republička izborna komisija navodi da će izbori na Kosovu biti sprovedeni na biračkim mestima na kojima su ispunjeni zakonski uslovi i na kojima su potpuno bezbedni svi učesnici izbora, izborni materijal i birači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.