Izbori na Kosmetu na 28 lokacija

Izvor: RTS, 30.Apr.2012, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori na Kosmetu na 28 lokacija

Predsednički i parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji održaće se na 28 lokacija i ukupno 90 biračkih mesta. Prigovor na regularnost izborne liste Nijedan od ponuđenih odgovora neosnovan, pošto je dostavljen dovoljan broj potpisa.

Republička izborna komisija utvrdila je da će se predsednički i parlamentarni izbori na teritoriji Kosova i Metohije održati na 90 biračkih mesta na ukupno 28 lokacija u južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pokrajini.

Izbori 6. maja, biće, između ostalog, održani u Kosovu Polju, Lipljanu, Obiliću, Gračanici, Lapljem Selu, Štrpcu, Peći, Gori, Orahovcu, Vučitrnu, Zvečanu, Zubinom Potoku, Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Vitini, Gnjilanu, Kosovskoj Kamenici i Novom Brdu.

Sekretar Skupštine Veljko Odalović rekao je na sednici RIK-a da je to značajno smanjenje broja biračkih mesta u odnosu na prethodno predviđenih 287.

"Značajno je smanjen broj biračkih mesta u odnosu na ono što je predviđeno prethodnom odlukom RIK-a koja je objavljena u Službenom glasniku", rekao je Odalović.

Prema njegovim rečima OEBS je "preuzeo bezbednosni rizik za održavanje parlamentarnih i predsedničkih izbora na Kosovu i Metohiji".

Predsednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji zakazani su za 6. maj.

Lista NOPO regularna

Republička izborna komisija je utvrdila da je prigovor na regularnost izborne liste Nijedan od ponuđenih odgovora neosnovan i da je podnosilac dostavio dovoljan broj potpisa za učešće na parlamentarnim izborima.

Postupajući po presudi Upravnog suda u Beogradu, RIK je utvrdio da je podnosilac te izborne liste za izbore 6. maja dostavio ukupno 10.140 pravno valjanih potpisa građana koji podržavaju listu Nijedan od ponuđenih odgovora.

Na sednici RIK-a je rečeno da je podnosilac izborne liste Nijedan od ponuđenih odgovora u celosti otklonio nedostatke koji su bili smetnja za proglašenje te izborne liste i da je 24. aprila lista Nijedan od ponuđenih odgovora proglašena.

Prigovor RIK-u na listu je podneo Aleksandar Lišančić iz Beograda tvrdeći da lista Nijedan od ponuđenih odgovora nema dovoljan broj potpisa.

Nijedan od ponuđenih odgovora učestvuje na parlamentarnim izborima 6. maja kao stranka manjina što znači da za nju ne važi cenzus od pet odsto.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.