Izbori krajem avgusta ili početkom septembra

Izvor: B92, 16.Jun.2020, 21:07

"Izbori krajem avgusta ili početkom septembra"

Podgorica -- Parlamentarni izbori u Crnoj Gori biće održani krajem avgusta ili početkom septembra, izjavio je predsednik CG Milo Đukanović.

Đukanović je novinarima u Vili Gorica rekao da se traži optimalan termin.

"Vjerujem da ćemo kroz komunikaciju doći do preciznog termina ovih dana", kazao je Đukanović. Istakao je da su smernice takve da lokalni i parlamentarni izbori budu održani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istog dana, prenose podgoričke "VijestI".

Konsultacijama nisu prisustvovali predsednici opozicionih parlamentarnih stranaka, a đukanović je rekao da ga to ne iznenađuje i da smatra da na taj način prave alibi za izborni ishod.

"Mislim da je ovde reč o nameri opozicije, koja opet nije nova, da kroz izbegavanje komunikacije sa predstavnicima vlasti blagovremeno krene u formiranje alibija za možda očekivani izborni ishod", rekao je on novinarima.

Đukanović je kazao i da je njegova ponuda "bila potpuno jasna, otvorena, jednaka prema svima".

"Oni koji su želeli komunikaciju su dobili priliku da saopšte svoje stavove, imaću prema tim stavovima maksimalno poštovanje, i naravno, nastaviti da vršim svoje ustavne nadležnosti tako što ću u narednih nekoliko dana u daljoj komunikaciji sa drugim državnim organima definisati termin izbora i o tome blagovremeno obavijestiti javnost", dodao je.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.