Izbori koštaju 1.146.440.000 dinara

Izvor: Studio B, 29.Jan.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori koštaju 1.146.440.000 dinara

Vanredni republički izbori koštaće milijardu i 146 miliona 440.000 dinara, navedeno je u predlogu finansijskog plana koje je danas usvojio RIK.

Vlada Srbije trebalo bi sutra da se izjasni o tom zahtevu RIK-a, koji je sačinjen na osnovu procene stručnih službi Skupštine Srbije, pod pretpostavkom da će biti 20 izbornih lista i jednak broj biračkih mesta i birača kao na prethodnim parlamentarnim izborima. Taj novac >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << će biti obezbeđen iz budžetske rezerve, rečeno je na sednici.

Predsednik RIK Dejan Đurđević podsetio je da su 2012. godine izbori održani na svim nivoima i da bi zato ta cifra mogla da bude manja.

RIK je takođe utvrdio da će 16. marta glasački listić biti svetlo plave boje, a kontrolni ljubičaste.

RIK se tokom dana uputiti i dopis ministru bez portfelja Aleksandru Vulinu u kojem će zatražiti pomoć za organizovanje glasanja na Kosovu i Metohiji, a formirana je i radna grupa za sprovođenje izbora na Kosovu i Metohiji.

Predsednik RIK Dejan Đurđević rekao je na sednici će martovski izbori biti sproveden iz asistenciju OEBS, kao što je to bio slučaj i 2012. godine i da se očekuje da bide otvoren isti broj biračkih mesta.

Đurdejić je precizirao da je tada 35.277 birača sa Kosova i Metohije glasalo na 90 biračkih mesta.

On je naveo i da će Službeni glasnik i za ove izbore štampati izborni materijal, a na sednici su formirane radne grupe RIK-a. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.