Ivanović: Lokalni izbori na KiM štete Beogradu

Izvor: Kurir, 21.Apr.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Lokalni izbori na KiM štete Beogradu

Ako Beograd kaže ne izborima, a oni i dalje insistiraju na tome, valjda je jasno da Beograd neće priznati te rezultate

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da bi održavanje lokalnih izbora 6. maja, u pojedinim opštinama u toj Pokrajini, moglo da nanese štetu Beogradu, koji njihove rezultate, ukoliko budu održani, kako tvrdi Ivanović, neće priznati.

Ivanović je rekao da, i pored mnoštva političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << poruka koje dolaze iz Beograda i koje su za sve one koji žele da ih pročitaju jasne, neki predstavnici Srba na severu Pokrajine, u dve opštine (Zvečan i Zubin Potok), i dalje insistiraju na održavanju izbora "iz samo njima znanih razloga".

"Rekao bih da su ti razlozi pre svega privatni ili partijski. Time zapravo proizvode samo štetu Beogradu, kome se urušava ugled pred međunarodnom zajednicom, pa ako hoćete i pred kosovskim Albancima, u smislu da ne može da kontroliše deo teritorije i ljude koji tvrde da im je Srbija jedina država i da im je Vlada Srbije jedina vlada koju priznaju", rekao je Ivanović.

Održavanjem izbora bi se, kako je ocenio, i narod iz tih opština doveo u "vrlo delikatnu poziciju", jer će, kad prođu izbori, ostati zapisano da se građani nisu dogovarali sa svojom državom, već da su se protivili njenim stavovima.

Prema njegovim rečima, to će se odraziti na odnos buduće vlade, ko god da je napravi, prema lokalnom stanovništvu, koje će, na taj način, "platiti cenu za poteze pojedinaca ili njihovih skupština".

"Ako Beograd kaže "ne" izborima, a oni i dalje insistiraju na tome, valjda je jasno da Beograd neće priznati te rezultate. Ako ih ne prizna, znači da će se Beograd opredeliti za neko od zakonskih rešenja koja predviđaju ovakve sitaucije, a to je formiranje privremenih veća ili nešto slično", rekao je Ivanović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.