Italija: Berluskoni se nada novim izborima

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2013, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Berluskoni se nada novim izborima

15.04.2013. -

Silvijo Berluskoni je spreman da se vrati na mesto premijera. Ovo je on izjavio na mitingu podrške svojoj stranci u gradu Bari.

Berluskoni je kritikovao još jedno odbijanje lidera Demokratske stranke, Pjera Luiđija Bersanija da formira koalicionu vladu i izjavio da u tom slučaju već u junu trebaju biti održani novi izbori.

''Ili odmah formirati vladu u Italiji, jaku i stabilnu, ili pustiti da Italijani sami rešavaju sudbinu svoje zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << izlazeći u junu na predsedničke izbore'', - rekao je političar.

Ankete pokazuju porast popularnosti Berluskonija. Nespremnost Bersanija da nađe kompromis teško da će mu pomoći da zadrži pozicuju.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.