Izvor: RTV 5, 21.Apr.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istekao rok za predaju izbornih listi (video)

Predavanje izbornih lista za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore je završeno. Minut pre ponoći listu za izbore predala je i Grupa gradjana pod nazivom "Nijedan od ponudjenih odgovora". Osim nje, RIK još nije proglasio ni listu Koalicije Albanaca Preševske doline, i listu Komunističke partije Josipa Broza Tita, koje su takođe u poslednjem trenutku predale liste.
I u Nišu je od dostavljenih 15, gradska izborna komisija do sada proglasila dvanaest lista.
"Tri liste, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << moraju da isprave pronađene nedostatke, i za to smo im prosledili zaključak, a oni imaju 48 sati od primanja tog zaključka da to urade", kaže Jasmina Krstić, predsednica GIK-a Niš.
Što se tiče lokalnih izbora u Nišu, izbrone liste se uglavnom poklapaju sa listama predatim Republičkoj izbornoj komisiji. Pored stranaka i koalicija koje dugo egzistiraju u političkom životu Srbije, u Nišu su liste predale i grupa građana "Bolje", i romska stranka "Jedinstvo". GIK u Niš nije proglasio GG "Pokret radnika i seljaka", GG "Udruženje srpskog pokreta", i "Demokratsku levicu Roma".

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.