Indija: Poraz stranke premijera Modija na lokalnim izborima

Izvor: B92, 03.Maj.2021, 10:03

Indija: Poraz stranke premijera Modija na lokalnim izborima

Indijski premijer Narendra Modi pretrpeo je ozbiljan poraz na ključnim lokalnim izborima u indijskim državama, održanim u nedelju.

To je, navodi AP, pokazatelj da je politička snaga njegove hinduističke nacionalističke stranke u padu, u jeku nezapamćenog talasa epidemije i rekordnih brojeva novozaraženih koronavirusom.

Ni nakon naporne kampanje, Modijeva stranka Bharatiia Janata (BJP) nije bila u stanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nadmaši glavnog kandidata zapadne Bengalije, Mamata Banerjee, kome je premijer Modi čestitao izbornu pobedu, prenosi AP.

Modijeva stranka nije uspela da pobedi ni u dve južne države, Tamil Naduu i Kerali, ali je stranka BJP u savezu sa regionalnim strankama obezbedila drugi mandat u severoistočnoj državi Asam i pobedu u državi Pudučeri.

Pre najnovijeg epidemijskog talasa, Modijeva stranka suočavala se sa teškim izazovima na lokalnim izborima, međutim nakon razočaravajućih rezultata premijer jeste oslabljen, ali se ne suočava sa pretnjama da napusti premijerski položaj sve dok mu traje mandat do 2024. godine, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.