Grujičić: Neki Bošnjaci mi čestitali, sad da gradimo kuću

Izvor: B92, 12.Okt.2016, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grujičić: Neki Bošnjaci mi čestitali, sad da gradimo kuću

Beograd -- Zajednički srpski kandidat za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić izjavio je u da su izbori u toj opštini sprovedeni po zakonu.

Osim toga, on je naveo i da inicijativa za poništenje izbora nema zakonsko uporište, već da je reč o političkoj manipulaciji.

"Vidim da će to ostati samo na inicijativi. S obzirom da imamo zaduženu opštinsku izbornu komisiju, koja je bila tu da sprovodi izbore, mislim da Bakir Izetbegović nema pravo da se meša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u taj izborni proces. Sa lica mesta te večeri, a ni sutradan nije stigla nijedna pritužba, što samo potvrđuje činjenicu da je sve bilo regularno i da su izbori sprovedeni onako kako je zakon to propisao", rekao je Grujičić u intervjuu za RTS.

On je dodao da mu i neki bošnjački političari čestitaju na pobedi.

"Normalno se ponašaju, sa komentarom da bi trebalo ššo pre sesti i krenuti u dogovor koji će da gradi kuću. Dakle, svi su svesni činjenice da moramo da živimo jedni sa drugima, ali u nekom drugom ambijentu, a ne kao što je to bilo do sada", kaže Grujičić.

Za izjavu njegovog protivkandidata Ćamila Durakovića da je katastrofa ako Srbin bude načelnik opštine Srebrenica, Grujičić kaže da je ravna rasizmu.

"Više puta je gospodin Duraković pokazao da Srbi nisu dobrodošli u Srebrenicu i da ima taj određen stav prema srpskom narodu, tako da je on bio samo načelnik jednog dela građana Srebrenice, i ta politika je njega dovela do gubitka vlasti", rekao je Grujičić.

Upitan kakav odnos će on i njegova buduća administracija imati prema 11. julu, i da li Bošnjaci mogu očekivati da će se tada održavati komemoracija na isti način kao što je to bilo za vreme njegovog prethodnika, Grujičić kaže:

"Ja uvažavam svaku žrtvu i biću načelnik svih građana Srebrenice. Taj datum će se obeležavati kao i do sada, naravno, uz pomoć opštine. Memorijalni centar ima svoje strukture, ima svog direktora i odbor, ima sve one organe koji bi bili relevantni i koji mogu da organizuju obeležavanje 11. jula. Opština će biti tu da im pomogne u svakom smislu i ja tu uopšte ne vidim problem."

"Smatram da ne treba nijedan Bošnjak da vidi problem u tome što je Srbin načelnik Opštine. Imali smo 17 godina Bošnjaka načelnika, videli smo da nije dobro ovde ni Bošnjacima ni Srbima, da su se svi raseljavali i vreme je da sad krenemo u neku drugu priču koja će doprineti da ljudi koji ovde žive ostanu i da stvorimo bolje uslove kako bi neko poželeo da se vrati", istakao je Grujičić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.