Godišnjica OKS, pomoć sportistima

Izvor: B92, 23.Feb.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica OKS, pomoć sportistima

OKS obeležio je 105. rodjendan polaganjem lovorovog venca na spomen ploču na Hotelu Moskva, gde je 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub.

Obeležavanju su prisustvovali predsednik OKS Vlade Divac i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

„U predolimpijskoj godini naša pažnja će u velikoj meri biti usmerena na pomoć sportistima da se što bolje pripreme i da se što veći broj njih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori za olimpijsku normu“, rekao je Udovičić.

Udovičić je poručio da je Olimpijski komitet Srbije ključni partner Ministarstva omladine i sporta u postizanju nacionalnih ciljeva u vrhunskom sportu.

„Od osnivanja srpskog olimpijskog pokreta pre 105 godina do danas, naši sportisti služili su kao primer olimpijskih vrednosti koje nisu vezane samo za vrhunska sportska dostignuća, već su usmerene ka boljem i plemenitijem svetu u svakom smislu. Istorija pokazuje da imamo razloga za ponos, a zalaganje, rad i posvećenost države da sportistima pruži najbolje uslove daju razlog za sigurnost da će i nadalje biti tako“, kazao je ministar sporta.

Prema njegovim rečima, dobar test pred OI u Riju biće učešće naših takmičara na predstojećim prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu.

„Zadovoljni smo činjenicom da trenutno 79 srpskih sportista iz 13 sportova ispunjava kvalifikacione kriterijume međunarodnih federacija. Taj broj može biti i veći, imajući u vidu da ima još sportista sa šansom da se kvalifikuju“, rekao je Udovičić.

Govoreći o aktivnostima Ministarstva na stalnom unapređivanju uslova za rad srpskih sportista on je objasnio da je potrebno posmatrati širu sliku i stvoriti održiv i podsticajan sistem.

„Pred nama je usvajanje Zakona o sportu čija je suština stvaranje zdravog i održivog sistema sporta, koji će biti usmeren na bolji položaj sportista i dalji razvoj Srbije kao sportske nacije. Cilj Vlade Srbije je da se stvore uslovi da se najveći mogući procenat stanovništva – svih uzrasta – bavi sportom. Novi zakon u fokus stavlja sportiste, tako da mogu da budu usmereni na pripreme i takmičenja, a ne da budu opterećeni administrativnim problemima. Pravimo sistem koji je u funkciji sportiste, a ne obrnuto. Takmičar ne sme i neće biti žrtva tromosti sportske administracije“, poruka je Vanje Udovičića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moramo sportistima da obezbedimo uslove

Izvor: Beta, 23.Feb.2015

BEOGRAD, 23. februara 2015. (Beta) - Olimpijski komitet Srbije obeležio je u ponedeljak 105 godina postojanja, a ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je tom prilikom rekao da je cilj njegovog resora u ovoj godini da se sportistima obezbede što bolji uslovi..."U predolimpijskoj godini naša pažnja...

Nastavak na Beta...

Olimpijski komitet Srbije proslavio 105. godina postojanja

Izvor: Blic, 23.Feb.2015

Olimpijski komitet Srbije (OKS) obeležio je 105. rođendan polaganjem lovorovog venca na spomen ploču na Hotelu Moskva, gde je 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub...Venac su položili predsednik OKS Vlade Divac, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i Eldar Hasanov, ambasador Azerbejdžana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.