Donald Tramp: Izbori su totalna prevara i lakrdija

Izvor: Studio B, 07.Nov.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donald Tramp: Izbori su totalna prevara i lakrdija

Izbori su totalna prevara i lakrdija, rekao je Donald Tramp, američki tajkun, nakon saopštenja da je predsednik Barak Obama dobio većinu elektorskih glasova.

Donald Tramp je nezadovoljan uspešnom kampanjom predsednika i činjenicom da mu je ona donela drugi mandat. Milijarder i učesnik rijalitija na televiziji, iskazao je svoje negodovanje na Tviteru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << oštro kritikujući sistem elektorskog glasanja i demokratski roces uopšte.

U trenutku kada je postavio taj tvit, republikanski kandidat Mit Romni je bio u blagoj prednosti i prebrojavanje glasova nije bilo završeno.

U sledećoj poruci, Tramp je rekao da je Elektorski kolegijum, koji je dozgvolio da se Obama proglasi za pobednika u utorak uveče, "katastrofa za demokratiju".

Pre 12 godina mnogi bi se s njim složili, pošto je u spornom prebrojavanju glasova na Floridi Džordž Buš postao predsednik, iako nije osvojio većinu glasova birača, već samo elektora.

Neizvesno je da li se Tramp istinski zalaže za reformu izbornog sistema ili mu je samo krivo što mu je uskraćena prilika na Tviteru poruči Obami: "Otpušten si!"

Donald Tramp odavno vodi kampanju protiv Baraka Obame, a prašinu u medijima dogao je zahtevajući opd njega da pokaže krštenicu, sugerišući time da nije rođen u Americi, pa ne može da bude predsednik.

Nedavno je ponudio pet miliona dolara u dobrotvorne svrhe ako Obama pokaže dokumentaciju sa fakulteta i pasoš. dovodeći u sumnju njegove intelektualne sposobnosti, a samim tim i njegovu sposobnost da vodi naciju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Amerika: Vodič kroz "dan posle"

Izvor: B92, 07.Nov.2012

Vašington -- Barak Obama je sinoć ponovo dobio poverenje građana SAD, a američki izbori su doneli još mnogo informacija. Evo putokaza koji će pomoći da ih pratite...Kako je tekla izborna noć Izbori ne znače mnogo za Srbiju FOTO priča: Od kazina do šatora Problemi: Mašine "potkradale" Povratak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.